Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Iuventa má doma všetko. Chýba jej úspech v Európe

Chvíľu sa zdalo, že by sa hádzanárky Dusla Šaľa mohli po jedenástich rokoch vrátiť na slovenský hádzanársky trón. Finálový boj o titul začali sľubne.

24.05.2016 19:00
hádzaná, Iuventa Michalovce, radosť Foto: ,
Hádzanárky Michaloviec sa tešia z majstrovského titulu.
debata

V Michalovciach z dvoch zápasov vydolovali jednu výhru a so skóre 1:1 na stretnutia sa séria presunula na západ Slovenska. Iuventa však presvedčila o svojej suverenite aj na palubovke súperiek. Oba nasledujúce súboje jednoznačne vyhrala o deväť gólov – 31:22 a 32:23 – a získala svoj deviaty titul, šiesty za sebou.

Hádzanej vládne východ Slovenska. Pred vyše týždňom oslavovali titul majstra hádzanári Tatrana, ktorí sa už tešili z dvanástich titulov a desiatich za sebou. Michalovčankám ešte niečo k takéjto bilancii chýba, ale sú Prešovom v sukni. Svojho finálového súpera Duslo Šaľa dostihli v historickom rebríčku v počte titulov. Šalianky dominovali lige na prelome storočí, takisto sa stali deväťkrát majsterkami.

Michalovský tréner František Urban priviedol doma Michalovce k takzvanému treble. Aj vlani, keď si sadal na lavičku tímu v rozbehnutej súťaži (nastúpil vo februári 2015, keď nahradil Borisa Petrovského, ktorému dovtedy robil asistenta), vyhrali pod jeho vedením všetko, čo sa dalo – ligu, pohár i WHIL. Pred rokom však ich súperkami vo finále boli hráčky z Partizánskeho. Šalianky sa derú teraz hore. Posunuli sa o kúsok vyššie. Vlaňajší bronz vymenili za striebro.

Spoločnú slovensko-českú súťaž (WHIL) Iuventa vyhrala a najmä v nej získala o pätnásť bodov viac ako Šaľa, čo ju stavalo jasne do úlohy favorita. „Stretnutie, ktoré sme vo finálovej sérii doma prehrali, sme hodili za hlavu,“ komentoval vývoj v boji o titul tréner Urban. „Len zopár zápasov z množstva, ktoré sme odohrali, nám nevyšlo,“ dodal.

Medzi ne patrí určite súboj s nemeckým Metzingenom. Doma je Iuventa suverénna, ale na medzinárodnej scéne sa nevie výraznejšie presadiť. Zdalo sa, že by to mohla zmeniť v uplynulej sezóne, pretože v osemfinále Pohára EHF na pôde nemeckého súpera viedla ešte v polovici druhého polčasu o šesť gólov, ale potom prišiel veľký výpadok a do konca stretnutia strelila už len gól a napokon prehrala 26:30. Potom ani v domácej odvete nestačila na súperky a podľahla opäť o štyri góly 22:26, brány európskeho štvrťfinále sú pre tím stále zavreté.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Iuventa Michalovce