Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čajky sa nechcú zmieriť s koncom sezóny

Verili, že doma by mohli majstra konečne zdolať. Prípadne ho aspoň trápiť až do konca zápasu. No zradila ich streľba (úspešnosť z hry len 26 %).

21.04.2016 19:10
Barbora Bálintová, Nadia Parker Foto: ,
Zľava: Barbora Bálintová z Košíc a Nadia Parker z Piešťan v prvom finálovom zápase play-off basketbalovej extraligy žien medzi Good Angels Košice - Piešťanské Čajky.
debata

Piešťanské Čajky podľahli aj v druhom finálovom stretnutí jednoznačnému favoritovi z Košíc. V domácom prostredí vo výbornej atmosfére prehrali 55:71 (27:31) a basketbalistky Good Angels tak majú už v sobotu o 18.00 prvý majstrovský mečbal. Ak ho využijú, získajú trinásty titul.

„Nezvládli sme prvú polovicu. Dovolili sme Košičankám dosiahnuť ľahké body z protiútokov a nechali ich doskakovať lopty pod naším košom. Zahrali dobre v obrane, ale často sme si kazili strelecké pozície samé,“ vravela líderka Piešťan Monica Engelmanová, ktorej zápas, rovnako ako väčšine spoluhráčok, príliš nevyšiel.

„Máme silu na to, aby sme Košice zdolali. Mali sme to zvládnuť doma, ale urobili sme priveľa chýb. Teraz sa o to pokúsime na palubovke súpera,“ burcuje americká legionárka. „Hrali sme hlúpo. Musíme hrať to, čo vieme a nie to, čo nevieme. Na tretí zápas niečo vymyslíme, ale podstatné je, či to hráčky dokážu preniesť na ihrisko. Každá musí pracovať naplno, s potrebnou dávkou agresivity a bez zbytočných faulov. Potrebujeme sa Košiciam minimálne vyrovnať v úspešnosti streľby,“ doplnil tréner Čajok Martin Pospíšil.

Košičanky zabrali najmä v úvode druhého polčasu a deväťbodovou šnúrou sa odrazili k rozhodujúcemu trháku. „Hrali sme zónu, pri ktorej je na trojke vždy niekto voľný. Riskli sme to, ale vyšlo to. Streľba z diaľky im vôbec nešla. Sme pripravené v sobotu sériu ukončiť. Bude to najmä o nás. Ak zahráme dobre, bude koniec,“ tvrdí opora Košíc Lucia Kupčíková.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #Good Angels Košice #Piešťanské Čajky