Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusi siahli po Divišovi. Pocestuje slovenský rodák aj do Ria?

Slovenský "šestkový" volejbal môže mať aspoň symbolické zastúpenie na augustových olympijských hrách v Riu de Janeiro.

20.03.2016 13:42
Lukáš Diviš Foto:
Lukáš Diviš.
debata

Smečiar Lokomotivu Novosibirsk Lukáš Diviš starší, ktorý sa v marci 2014 stal členom Ruskej volejbalovej federácie a občanom Ruskej federácie, figuruje v širšom výbere trénera „zbornej“ Vladimira Alekna pre reprezentačnú sezónu 2016. Informáciu potvrdil agent 30-ročného žilinského rodáka Dmitrij Rezvanov.

„Diviš je v širšom kádri trénera Alekna. Je pripravený a chce hrať za Rusko,“ uviedol Rezvanov, citoval ho web polsatsport.pl. Diviš by podľa portálu sportowefakty.wp.pl mohol zaujať miesto smečiara Alexandra Markina, ktorý pre meldónium neprešiel antidopingovou kontrolou. Obhajcom zlata z Londýna 2012 Rusom hrozí, že pre prehrešok tohto hráča Dinama Moskva prídu o účasť pod piatimi kruhmi. Prípadom sa zaoberá Medzinárodná volejbalová federácia (FIVB).

Lukáš Diviš je hráčom Lokomotivu Novosibirsk od roku 2011. Víťaz ankety Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) Volejbalista roka 2012 odohral za Slovensko 171 zápasov v seniorskej reprezentácii, v roku 2011 sa stal víťazom Európskej ligy a štartoval na troch majstrovstvách Európy. V roku 2011 bol členom úspešného tímu, ktorý na ME obsadil vynikajúce 5. miesto.

O účasť v Riu 2016 bojujú spomedzi slovenských volejbalových reprezentantov už len hráčky plážového odvetvia tohto športu Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová. Slovenský volejbal bude na OH zastupovať rozhodca v hale Juraj Mokrý.

debata chyba
Viac na túto tému: #volejbal #Lukáš Diviš