Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Good Angels si trúfajú na ďalšiu výhru v Lille

Z Euroligy sa posunuli o súťaž nižšie, no s o to vyššími ambíciami. Basketbalistky Good Angels Košice túžia postúpiť v Európskom pohári FIBA do finále.

08.03.2016 08:00
Crystale Langhornová Foto: ,
Pivotka Crystale Langhornová medzi hráčkami Lille.
debata

Na to však musia zvládnuť dve prekážky. Prvou je francúzske družstvo Villeneuve d’Ascq Lille Métropole, s ktorým sa stretli už aj v skupinovej fáze Euroligy. Zverenky Maroša Kováčika najprv nečakane prehrali v prvom vzájomnom decembrovom súboji na vlastnej palubovke 55:60 po predĺžení, no pred piatimi týždňami vrátili súperovi všetko aj s úrokmi – vysokým víťazstvom 78:48.

Prvý duel štvrťfinále Európskeho pohára FIBA odohrajú v utorok o 20.00 v Lille, odveta je na programe v piatok o 19.00 v Koši­ciach. Víťaz dvojzápasu sa v semifinále stretne s lepším z dvojice Basket Landes, Miškovec.

„Lille je družstvo, na ktoré si môžeme trúfať doma i vonku. Pre sebavedomie dievčat nemôže byť nič lepšie, ako vysoké víťazstvo v predposlednom stretnutí základnej časti Euroligy na palubovke súpera,“ tvrdí generálny manažér košického klubu Daniel Jendrichovský.

Good Angels odcestovali do Lille v plnej sile, k dispozícii je aj kapitánka Zuzana Žirková, ktorá brala antibiotiká. Chýba len dlhodobo pauzujúca Martina Kiššová.

„Trošku nás prekvapilo, že Lille zahralo v ostatných dvoch stretnutiach francúzskej ligy podstatne lepšie v ofenzíve. Až na palubovke však uvidíme, aké dôsledky na tímoch zanechala reprezentačná prestávka. Na nedávne vysoké víťazstvo v Lille radšej zabudneme. Keď chcú, nech naň myslia súperky. Malo by nám však dodať viac sebavedomia a mentálnej pohody,“ naznačuje Kováčik.

Play off Európskeho pohára FIBA je špecifické v tom, že sa hrá na dva zápasy a o postupujúcom tak môže rozhodnúť aj skóre. „Z Euroligy na to nie sme zvyknutí, ale to nám nevadí. Myslíme len na prvý zápas. Nekalkulujeme, aký výsledok by nám mohol stačiť pred odvetou. Chceme vyhrať. Ani pre basketbal netradičná remíza by však nebola najhoršie riešenie,“ dodal Kováčik.

Zároveň upozornil, že na výsledky Lille netreba nahliadať len cez spomínanú vysokú prehru s Košičankami, ale do úvahy treba brať aj jeho triumf v Košiciach či domáce víťazstvo nad Kurskom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Good Angels Košice #Európsky pohár FIBA