Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kuriozita v NBA: Clevelandu pomohlo k víťazstvu video

Basketbalisti Clevelandu Cavaliers zvíťazili v NBA nad Indianou Pacers 100:96 a upevnili si vedenie vo Východnej konferencii.

01.03.2016 11:01
J.R. Smith, Jordan Hill Foto: ,
J. R. Smith (vpravo) z Clevelandu sa snaží presadiť sa cez hráča Indiany Jordana Hilla.
debata

K výhre im v poslednej štvrtine pomohlo aj rozhodnutie rozhodcov, ktorí po konzultácii pri videu zrušili úspešnú trojku Indiany.

Do konca poslednej štvrtiny zostávalo necelých päť minút, keď líder Indiany Paul George trafil trojku, ktorá Pacers posúvala do štvorbodového vedenia. Po ďalších dvoch minútach pri najbližšom oddychovom čase ale rozhodcovi podľa videa zistili, že George vystrelil až po limite 24 sekúnd a tri body Indiane odobrali.

„Nemuseli nám nič vysvetľovať, rozhodli sa správne. Vedel som, že nám tie body zoberú,“ neprotestoval tréner Indiany Frank Vogel.

„Skvelé rozhodnutie. Úplne zmenilo spád hry, bol to pre nás veľký rozdiel,“ pochvaľoval si verdikt rozhodcov Kevin Love, ktorý prispel k výhre Cavaliers 13 bodmi.

Hlavný kouč Clevelandu Tyrone Lue, ktorý v januári nahradil odvolaného Davida Blatta, chce do konca základnej časti regulovať nasadenie LeBrona Jamesa. Najväčšiu hviezdu tímu nechal v nedeľu odpočívať celý zápas a Cavaliers podľahli Washingtonu 99:114. Tentoraz James nastúpil a pripísal si 33 bodov.

Štyria hráči Oklahoma City nastrieľali 20 a viac bodov, vďaka čomu Thunder zdolali Sacramento Kings 131:116. Kevin Durant k 27 bodom pridal 10 doskokov, Enes Kanter sa dostal na 23 bodov, keď premenil všetkých 11 pokusov z poľa. Russell Westbrook si pripísal deviate triple double v sezóne, keď nazbieral 20 bodov, 15 asistencií a 13 doskokov.

Na druhé triple double v kariére dosiahol grécky mladík Jannis Antetokunmpo, ktorý k 18 bodom pridal 17 doskokov a 11 asistencií. Aj vďaka tomu Milwaukee zvíťazilo nad Houstonom 128:121. Veľký podiel na výhre mal aj Jabari Parker, ktorý si zlepšil osobné maximum na 36 bodov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cleveland Cavaliers #Indiana Pacers