Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kupčíková vypočula priateľskú prosbu

Mladé družstvo, ktoré zanechalo v sobotu v Pécsi napriek tesnej prehre (64:65) dobrý dojem, vystužia dve výrazné opory.

24.02.2016 10:00
Košice, Salamanca Foto: ,
Košičanka Lucia Kupčíková zakončuje jednu z akcií Good Angels Košice.
debata

Slovenské basketbalistky sa budú môcť v stredu o 21.30 v Ílhave spoľahnúť už aj na bohaté skúsenosti Zuzany Žirkovej a Lucie Kupčíkovej (nahradili dvojicu Mištinová, Dudášová). Zverenky Maroša Kováčika potrebujú v Portugalsku zvíťaziť nad domácim družstvom, aby sa reálne udržali v hre o prvé miesto v E-skupine kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy. V prvom vzájomnom súboji s týmto súperom – ešte v novembrovej prvej časti kvalifikácie – zvíťazili doma v Poprade 56:43.

Kvalita je jednoznačne na strane Sloveniek. Pripraviť sa však musia na tvrdú hru súpera i búrlivé prostredie v hale. Na európsky šampionát do Česka postúpia víťazi deviatich skupín a šesť najlepších družstiev na druhých miestach.

„Nemuseli ma prehovárať, brala som to skôr ako priateľskú prosbu. Ľudia z realizačného tímu ma požiadali, či by som pomohla družstvu, keďže tréner nemá k dispozícii veľa alternatív na vysoké krídlo,“ tvrdí Kupčíková, ktorá sa na palubovky vrátila po dvojročnej pauze len nedávno – v januári.

Mamička jeden a pol ročného synčeka Tea sa odvtedy snaží zladiť basketbalové povinnosti s materskými. Priznáva, že to nie je jednoduché, ale pomáhajú jej najbližší.

„Keď som otehotnela, ani som nerozmýšľala, či sa ešte vrátim. Ešte predtým, než sa mi to podarilo, som si skôr myslela, že materstvom sa moja kariéra skončí. No basketbal mi jednoducho chýbal. Inšpirovala ma aj Zuzka Žirková. Povedala som si, že keď to zvláda ona, asi sa to dá. Najnáročnejšie pre mňa boli prvé tréningy. Dovtedy som totiž každý deň trávila 24 hodín s malým. Zvláštne som sa cítila aj pred a počas prvého výjazdu s Good Angels do Schia. Teo to však celkom dobre zvládol. Uvidíme, ako to bude teraz. Nejako totiž vytušil, že sa chystám preč,“ prezradila so smiechom ešte pred včerajším odchodom do Portugalska.

Prvý vzájomný zápas nevidela, no od trénerov vie, že Portugalčanky sú agresívne pri clonách. So spoluhráčkami sa na to od nedele pripravovali. „Dobre vieme, že musíme vyhrať. Osobne si však tlak nepripúšťam a beriem to, ako každý iný zápas. Dúfam, že dievčatá nepoznačí nepríjemná prehra o bod v Maďarsku. Také bývajú najhoršie,“ dodáva trojnásobná víťazka ankety o najlepšiu basketbalistku roka Kupčíková.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #Good Angels Košice #Lucia Kupčíková