Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Good Angels potrebujú už aj super výsledky. Najviac mrzí prehra s Lille

Víťazstvo ich mohlo výrazne priblížiť k naplneniu predsezónneho cieľa. Takto budú o účasť v play off Európskeho pohára FIBA tvrdo bojovať asi až do konca základnej časti Euroligy.

17.12.2015 19:07
Shenise Johnsonová Foto: ,
Shenise Johnsonová bola v Salamance najlepšou strelkyňou Good Angels.
debata

Basketbalistky Good Angels nezopakovali domáce víťazstvo nad Salamancou z prvého kola aj na palubovke španielskeho súpera. Prehrali o osem bodov 68:76 (27:33), ale ešte 102 sekúnd pred koncom prehrávali len o dva. V koncovke však mali pevnejšie nervy a presnejšiu mušku domáce hráčky.

„Stretnutie bolo o maličkostiach a v konečnom dôsledku najmä o našich hlúpych chybách. V druhom polčase sme boli lepší tím, ale spravili sme viac chýb. Dlho sme hovorili, že sa nám nedarí v útoku, ale keď začal fungovať, prestaneme brániť. Bez spojenia spoľahlivej obrany a fungujúceho útoku sa v Eurolige vyhráva veľmi ťažko. Obzvlášť vonku,“ posťažoval sa tréner Maroš Kováčik.

Košičanky sa pred sviatočnou euroligovou pauzou usadili na šiestej priečke v A-skupine, siedma Salamanca však na ne stráca už len jeden bod. Piaty a šiesty tím z oboch skupín sa z Euroligy presunú do play off Európskeho pohára FIBA.

„Žijeme, sme v hre, ale budeme potrebovať nejaké super výsledky. Doma nás čakajú dvaja top favoriti Fenerbahce a Dynamo Kursk, vonku zas hráme s Galatasarayom a tímami, s ktorými sme doma prehrali. Ak chceme naplniť ciele, musíme priniesť body zvonka alebo šokovať doma,“ prezradil Kováčik recept na úspech.

Napriek nepriaznivej bilancii 3 víťazstvá a 5 prehier nepanuje v klube napätá atmosféra či priveľké sklamanie.

„Reálne vieme, že na prvú štvorku nemáme. Už na predsezónnej tlačovej besede sme hovorili, že náš cieľ je obsadiť piatu alebo šiestu priečku. Trošku sa nám skomplikovala situácia, ale ciele nemeníme. Potrebujeme vyhrať aspoň dva zápasy zo zvyšných šiestich,“ tvrdí generálny manažér Daniel Jendrichovský. Zároveň potvrdzuje, že počas sviatkov neplánujú v klube žiadne zmeny v hráčskom kádri.

Ktorá z piatich prehier ho najviac mrzí?

„Jednoznačne domáca s Lille. Ten zápas sme mali vyhrať. Vôbec nám nevyšiel, hrali sme zle, i tak sme prehrali až v predĺžení. Aj v Salamance sme boli blízko k úspechu. Nebyť hluchých piatich minút v druhej štvrtine,“ vraví Jendrichovský.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Good Angels Košice #Euroliga basketbalistiek