Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hráčky v spodnej bielizni? Sexistické komentáre Arenasa pobúrili WNBA

Menej oblečenia a viac krásy žiada bývalá hviezda basketbalovej NBA Gilbert Arenas pre popularizáciu ženského odvetvia.

17.12.2015 11:25
debata

„Nie kopec žabiek, ale v toto dúfala Amerika, keď v roku 1996 zakladali WNBA,“ napísal na instagrame 33-ročný niekdajší rozohrávač pod video, v ktorom dve sporo odeté fitnes modelky hrajú proti sebe na jeden kôš.

„Nechápte ma zle. Majú tam zopár krások, napríklad u Skylar Digginsovej z Tulsy mi je úplne jedno, ak by aj nepremenila každý pokus spod koša, dokonca ani neviem, kde sa Tulsa nachádza, ale väčšina hráčok vyzerá ako herečky zo seriálu Orange is the New Black z prostredia ženskej väznice,“ vysielal Arenas jeden jedovatý šíp za druhým.

Reakcie na sexistické poznámky na seba nenechali dlho čakať. "Komentáre Gilberta Arenasa sú nechutné a absolútne neúctivé. Hráčky WNBA sú silné a talentované profesionálky, ktoré sa snažia na palubovke dávať zo seba to najlepšie a sú inšpiráciou pre milióny po celom svete. Za svoje úspechy by mali byť oslavované, a nie terčom nezmyselných urážok,“ uviedol hovorca WNBA Mike Bass v oficiálnom vyhlásení.

„Ženy sa neobjavili na zemi len na to, aby ich muži očumovali. Sme takisto ľudia a máme svoje poslanie. Sme vzory. Ja som v prvom rade športovkyňa,“ reagovala na twitteri Elena Delleová Donnová zo Chicaga Sky. Aj viaceré ďalšie hráčky WNBA vyjadrili svoj jednoznačný odpor proti basketbalistovým narážkam.

Rodák z floridskej Tampy Arenas, pre netradičné číslo na drese známy z minulosti najmä ako „Agent 0“, sa na konci roka 2009 neslávne zapísal do povedomia fanúšikov, keď doniesol do šatne revolvery, aby si takýmto spôsobom vyrovnal dlhy z hazardnej kartovej hry s vtedajším washingtonským spoluhráčom Javarisom Crittentonom. Opletačky so zákonom mal už mnohokrát. Za Golden State, Washington, Orlando a Memphis odohral dovedna 552 stretnutí v základnej časti a 31 v play-off. Naposledy si v závere sezóny 2011/2012 obliekol dres Memphisu. Má kariérny priemer 20,7 bodu na zápas.

debata chyba
Viac na túto tému: #wnba #Gilbert Arenas