Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košice prvýkrát prehrali doma - s lídrom Schiom

Basketbalistky Good Angels Košice prehrali v stredajšom súboji A-skupiny Euroligy na domácej palubovke s talianskym tímom Famila Schio 56:69.

11.11.2015 19:40
basketbal, basketbalová lopta Foto:
Ilustračné foto
debata

Košičanky v piatom súboji v novom ročníku najprestížnejšej európskej klubovej súťaže utrpeli tretiu prehru a vôbec prvú v domácom prostredí. Sedemnásobné majsterky Talianska na východe Slovenska potvrdili líderskú pozíciu v skupine aj povesť najofenzívnejšieho tímu celej Euroligy.

Najbližšie sa hráčky Good Angels Košice v EL predstavia opäť na domácej palubovke proti francúzskemu tímu Villeneuve d’Ascq Lille Métropole. Bude to v stredu 2. decembra od 17.45

Good Angels Košice (SR) – Famila Schio (Tal.) 56:69 (11:19, 13:15, 20:18, 12:17)
Zostava a body Košíc: Oblaková 12, Langhornová 9, Bálintová 3, Jurčenková 1, Kiššová 0 (Johnsonová 10, Hruščáková 8, Stehlíková 7, Žirková 6)
Najviac bodov Schia: Yacoubouová 13, Walkerová a Sottanová po 12, Anderssonová 11

Úvodné strelecké trápenie Košičaniek akoby predznamenalo celý zápas. Domáce hráčky trafili do koša po tri a pol minúte až na šiesty pokus, keď hostky viedli 6:0. Schio dobre bránilo a v útoku hralo jednoducho a efektívne čo najrýchlejšie do koša. V 13. min sa líderky A-skupiny prvýkrát dostali na 10-bodový rozdiel (13:23) a neskôr v druhej štvrtine viedli aj 32:16.

Keď v tretej desaťminútovke hráčky 7-násobného talianskeho majstra pohodovo viedli 45:31 a rozhodcovia odpískali domácej Johnsonovej diskutabilný faul, prebudili sa diváci a postupne aj hráčky 12-násobného slovenského majstra.

Po trojke Stehlíkovej v 28. min domáce hráčky znížili na 42:51 a minút pred koncom sa Košičanky zásluhou aktívnej Oblakovej dostali na rozdiel 7 bodov (54:61), Zbytočnými stratami a neefektívnou koncovkou sa však pripravili o dramatickej­ší záver.

Hlas (zdroj: RTVS)

Maroš Kováčik (tréner Košíc): „Trápili sme sa v útočných systémoch. V druhom polčase sme lepšie bránili, ale napokon to bolo málo. Medzi družstvami boli veľmi malé rozdiely, súper hádzal o deväť trestných hodov viac, čo je aj približný rozdiel v skóre.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Good Angels Košice #Famila Schio