Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Aj pred obľúbeným súperom majú Good Angels rešpekt

Z ôsmich vzájomných zápasov vyhrali osem. Perfektnú bilanciu by si basketbalistky Good Angels Košice rady udržali aj teraz, keď je talianske Schio prekvapujúcim lídrom euroligovej A-skupiny.

11.11.2015 09:00
maroš kováčik, good angels košice, Foto:
Tréner basketbalistiek Good Angels Košice Maroš Kováčik.
debata

Košičanky vyhrali z prvých štyroch stretnutí – nastúpili už aj proti trom najväčším favoritom skupiny Kursku, Fenerbahce a Galatasarayu – dva. Schio má o jeden triumf viac. Deviaty vzájomný duel v prestížnej súťaži odohrajú už dnes o 17.45 v Angel­s aréne.

„V Schiu si dobre uvedomujú, že doterajšia bilancia hovorí jednoznačne pre nás. Hneď po žrebe zalamoval manažér klubu rukami – Ach bože, Good Angels, to už môžeme počítať s dvoma prehrami,“ smeje sa generálny manažér Košičaniek Daniel Jendrichovský. Zároveň však dodáva, že taliansky celok má svoju kvalitu a zväčša bol pred zápasmi favoritom. V rovnakej pozícii je podľa neho i dnes. „Schio je momentálne najlepšie útočiace družstvo Euroligy. Jeho výhodou je stabilizovaný káder, ktorý je pokope s malými zmenami už viac sezón. Aj Američanka Andersonová je tam už dlhšie, novickou je vlastne len druhá americká legionárka Walkerová,“ približuje Jendrichovský.

Zverenkám Maroša Kováčika sa na rozdiel od Schia strelecky príliš nedarí. S 53,5 bodu na zápas sú vôbec najhoršie strieľajúci tím v súťaži. Ťažia skôr z pozornej a nepríjemnej defenzívy. Pred zápasom v Kursku boli družstvom s najnižším počtom inkasovaných bodov.

„Veríme, že u nás sa im konečne prestane dariť strieľať s takou vysokou úspešnosťou. V kádri majú viacero nebezpečných strelkýň, ktoré pália z každej možnej pozície. Aby sme uspeli, musíme hrať svoj basketbal. Platiť by na ne mala hra na rýchle protiútoky,“ naznačuje cestu k víťazstvu Romana Stehlíková.

Skúsená česká basketbalistka prišla do Košíc z Piešťan a prostredie v majstrovskom družstve si pochvaľuje. „Vedela som, čo ma čaká. Všetko funguje bez problémov. Našou výhodou sú skvelí fanúšikovia, ktorí vedia na euroligových zápasoch vytvoriť vynikajúcu atmosféru. Vždy sa o nich môžeme oprieť. Pamätala som si to ešte z pôsobenia v Brne, s ktorým sme tu voľakedy dávno hrali,“ vraví 30-ročná krídelníčka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #Good Angels Košice #Euroliga basketbalistiek