Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nech trafíme, čo sme pred týždňom minuli, znie z Košíc

Nie je Istanbul ako Istanbul, veria slovenské šampiónky, basketbalistky Good Angels Košice. Prechádzajú tureckým testom.

28.10.2015 08:00
basketbalistky Good Angels Košice Foto: ,
Basketbalistky Good Angels Košice a uprostred tréner Maroš Kováčik.
debata

Pred týždňom podľahli v euroligovej A-skupine na palubovke Fenerbahce o 17 bodov, dnes hostia silný Galatasary. „Nie sú to družstvá s podobným herným štýlom. Kým Fenerbahce sa viac spolieha na individuality, Galatasaray, víťaz euroligy z roku 2014, hrá organizovane, využíva 24 sekúnd. Pokúsime sa využiť, že súper ešte nie je zohratý. Postupne však preberie úlohu lídra v našej skupine,“ približuje Daniel Jendrichovský, generálny manažér klubu.

Nestraší ho pomerne jednoznačná prehra tímu spred týždňa? Čo z nej vyplynulo? „Pevne verím, že taký deň blbec, aký na nás doľahol v zápase proti Fenerbahce, sa už nezopakuje. Keď poviem, že pri úspešnejšej streľbe sme mohli aj vyhrať, môže to vyznieť pri pomerne jednoznačnej prehre chválenkársky. Len osempercentná úspešnosť streľby dvoch našich hlavných opôr Žirkovej a Oblakovej nemôže mať reprízu. Nešlo o to, že by ich súperky ustrážili, do pozícií sa dostávali, ale nepremieňali ich. Ak by nám padlo do koša, čo sme tam zahodili, tak o výsledok nemám obavy,“ mieni Jendrichovský.

Pochvaľuje si príchod 24-ročnej Američanky Shenise Johnsonovej, verí, že sila Košičaniek stúpne. „Shenise má predpoklady na to, aby prevzala líderskú pozíciu v družstve. Je univerzálka, z basketbalu ovláda všetko. Vie spoluhráčkam utvoriť pozície, zakončiť i doskočiť. Veľmi sa teším na jej účinkovanie, hodí sa do našej koncepcie.“ S tímom absolvovala päť tréningov, na pár minút nastúpila v ligovom stretnutí proti Banskej Bystrici. „So spoluhráčkou Crystal Langhornovou predviedli aj niekoľko akcií, ktoré svedčia o tom, že basketbalovo sú obe na jednej vlne,“ pripomenul na klubovom webe slovenského majstra asistent trénera Peter Jankovič.

Košičankám chýba zranená Stehlíková, ostatné hráčky sú pripravené nastúpiť. „Ak vyhráme nad niektorým tímom zo silnej trojky dvoch Istanbulov a ruského Kurska, bolo by to pre nás veľké plus,“ zdôrazňuje Jendrichovský.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Good Angels Košice #Euroliga basketbalistiek #Galatasaray Istanbul