Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Popovich novým trénerom basketbalistov USA. Je to pocta, vraví

Novým trénerom mužskej basketbalovej reprezentácie Spojených štátov amerických sa stal Gregg Popovich, od roku 1996 kouč San Antonia.

24.10.2015 16:29
Gregg Popovich Foto: ,
Gregg Popovich.
debata

So Spurs päťnásobný víťaz NBA prevezme národný tím USA od Mika Krzyzewského po olympijských hrách v Riu de Janeiro 2016 a súčasný kormidelník sa presunie do funkcie poradcu. Popovich bude viesť Američanov, úradujúcich svetových aj olympijských šampiónov, v rokoch 2017 – 2020. Reprezentácia aktuálne ťahá 63-zápasovú sériu bez prehry, posledný jej nezdar sa udial ešte v roku 2006. Informácie zverejnil oficiálny web USA Basketball.

„Som maximálne poctený a šťastný, že som dostal možnosť viesť reprezentáciu krajiny ako hlavný tréner. Je úžasné, čo reprezentačný tím USA dokázal za ostatnú dekádu pod vedením Jerryho Colangela a Mika Krzyzewského. Urobím všetko preto, aby som nastavené štandardy úspechu udržal na zodpovedajúcej úrovni. Veľmi si vážim aj to, že pán tréner Krzyzewski zostane pracovať pre reprezentačný tím v role poradcu. Nepochybujem o tom, že rád využijem jeho dlhoročné skúsenosti,“ cituje Popovicha server USAB.

debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #Gregg Popovich #mužská reprezentácia USA