Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košičanky chcú byť favoritovi dôstojný súper

Po presvedčivom víťazstve nad Salamancou ich čaká výrazne náročnejšia prekážka. Basketbalistky Good Angels sa o 19.00 predstavia v Istanbule. Sily si zmerajú s jedným z favoritov euroligovej A-skupiny Fenerbahce.

21.10.2015 08:00
basketbal, basketbalová lopta Foto:
Ilustračné foto
debata

Tréner Maroš Kováčik má k dispozícii rovnaký káder ako na úvodný súboj. Zatiaľ mu stále chýba druhá americká legionárka Shenise Johnsonová. Tá neúspešne bojovala v drese Indiany o titul vo WNBA. Posledný finálový duel zámorskej súťaže bol na programe pred týždňom, v deň prvého euroligového kola.

Fenerbahce patrí medzi ašpirantov na celkové prvenstvo v súťaži. Zatiaľ však, rovnako ako Košice, nemá k dispozícii kompletný káder. Aj to sa výraznou mierou podpísalo pod vysokú minulotýždňovú prehru v Kursku o 32 bodov.

„Do súboja s nami pôjdu s celkom iným nasadením. Po výbuchu v Kursku si nemôžu dovoliť druhé zaváhanie za sebou. Očakávam z ich strany zodpovednejší výkon. Verím, že im budeme dôstojný súper. Majú totiž obrovskú silu. Potrebujeme v maximálnej miere dodržiavať pokyny trénera a dať si pozor obzvlášť na ich najlepšie strelkyne – Lavenderovú a slovenskému divákovi dobre známu Quigleyovú. Ak ich ubránime, naša šanca odohrať dobrý zápas výrazne vzrastie. Musíme podať stopercentný výkon na hranici našich možností,“ prognózuje pivotka Anna Jurčenková.

Výhodou pre Košičanky je, že na horúcej istanbulskej palubovke nebudú pod tlakom. „Môžeme len získať. Teraz nás čakajú tri extrémne náročné zápasy, v ktorých nemáme čo stratiť,“ vraví Jurčenková a vracia sa aj k minulotýždňovej výhre nad Salamancou:

„Čakali sme veľmi náročný zápas, no prvý polčas nám vyšiel ako zo sna. Bolo to príjemné a sme rady, že máme toto cenné víťazstvo. Je to dobrý vstup do sezóny. Aj vďaka nemu sa nám bude hrať s Fenerbahce ľahšie.“

Skúsená reprezentačná pivotka sa v lete vrátila do Košíc po troch rokoch v zahraničí. Prvé dva strávila v Brne a ostatnú sezónu v nemeckom Wasserburgu.

„Problémy s aklimatizáciou som nemala. Veď som doma. Návrat si užívam. Cítim sa, akoby som vôbec nikdy neodišla. Som rada, že po ročnej pauze hrám opäť Euroligu,“ priznáva 30-ročná rodáčka z Prešova.

debata chyba
Viac na túto tému: #Good Angels Košice #Maroš Kováčik #Fenerbahce Istanbul