Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Takto sme si to predstavovali, usmievala sa Žirková

Do euroligovej sezóny vstúpili tak, ako si to predstavovali - víťazstvom. Bonusom bol vynikajúci výkon v prvom polčase, keď presnú streľbu podložili poctivou a úspešnou obranou.

15.10.2015 13:22
debata
zväčšiť Košičanka Zuzana Žirková sa snaží prejsť cez... Foto: SITA, Ivan Fleischer
Zuzana Žirková, Jacqueline Gemelosová Košičanka Zuzana Žirková sa snaží prejsť cez Jacqueline Gemelosovú zo Salamancy.

Basketbalistky Good Angels vyhrali v stredu nad španielskou Salamancou presvedčivo 66:47 (43:21), pričom excelentne im vyšla najmä úvodná štvrtina (26:8). Hostky sa v Angels aréne trápili v koncovke. Naopak, domáce triafali koše od samého začiatku s vysokou úspešnosťou.

„Takto nejako sme si to všetci predstavovali,“ usmievala sa po zápase kapitánka Košíc Zuzana Žirková. Nezabudla zdôrazniť, ako družstvu prospieva prostredie v ich domovskom stánku (v minulej sezóne hrávali aj v Steel aréne): „Toto je naša hala. Tu sa cítime najlepšie.“ Skúsená 35-ročná rozohrávačka naskočila do zápasu ako striedajúca hráčka, no už v prvej polovici nastrieľala 13 bodov, čím výrazne potiahla družstvo k zaslúženému víťazstvu.

„Dohodli sme sa s trénerom, že to takto bude lepšie aj pre mňa. Z výhry sa tešíme a veríme, že nám to takto pôjde aj naďalej. Na palubovke sme pôsobili kolektívne. Salamanca bude hrať úplne iný basketbal. Jej hráčky našťastie pre nás tentoraz neukázali to, na čo majú,“ dodala.

Kľúčom k domácemu úspechu bolo, že Košičanky po skvelej prvej štvrtine nepoľavili a stále plnili trénerove pokyny. „Stáva sa, že po vynikajúcej štvrtine o vysoký náskok prídete. No my sme ho ešte zvýšili, a hoci súper v druhom polčase pritvrdil, vyrovnali sme sa s tým skvele,“ vysvetlila Žirková.

Dobrou správou pre slovenskú reprezentáciu je fakt, že počas zápasu sa v drese Good Angels objavilo na palubovke v jednej chvíli naraz päť Sloveniek. „Dievčatá na majstrovstvách Európy ukázali, že vedia hrať basketbal, takže prečo nie. Očakávala som to a budem aj naďalej,“ poznamenala domáca líderka, ktorá verí, že sila družstva ešte porastie. „Pridá sa k nám Shenise Johnsonová a pomôže nám, hoci sa chvíľu budeme hľadať. No verím, že je to taká šikovná hráčka, že sa do nášho systému rýchlo dostane,“ dodala Žirková.

V domovskom stánku Good Angels bola počas stretnutia veľmi prajná atmosféra. Diváci si užívali výkon hráčok a ony hlasné povzbudzovanie. „Ďakujeme im, že prišli a povzbudzovali nás. Dúfam, že návštevy ešte porastú. Potrebujeme divácku podporu. Výhra nad Salamancou pre nás veľa znamená. Získali sme energiu navyše do ďalších stretnutí. Sme na dobrej ceste. Zabrali sme najmä v obrane. Som na ňu hrdá. Nedovolili sme súperovi strieľať ľahké koše, čo automaticky zvýši šancu na víťazstvo,“ hodnotila slovinská krídelníčka Teja Oblaková.

debata chyba
Viac na túto tému: #Good Angels Košice #Euroliga basketbalistiek #Salamanca