Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košice prekvapujúco jednoznačne zdolali Salamancu

Basketbalistkám Good Angels Košice skvele vyšiel vstup do nového ročníka prestížnej Euroligy. V domácom súboji si v stredu poradili so španielskym tímom Perfumerías Avenida Salamanca 66:47 (43:21).

14.10.2015 19:36
Good Angels Košice, Salamanca Foto: ,
Zľava: Vanessa Gidden zo Španielska, Crystal Langhorne z Košíc, Gabriela Marginean zo Španielska a Anna Jurčenková z Košíc v zápase 1. kola A-skupiny basketbalovej Euroligy žien medzi Good Angels Košice - Perfumerías Avenida Salamanca.
debata

Základ nečakane hladkého víťazstva položili zverenky trénerského dua Maroš Kováčik – Peter Jankovič skvelým vstupom do zápasu. Už po prvej štvrtine si utvorili 18-bodový náskok, ktorý neskôr bez problémov udržiavali.

Najlepšou domácou strelkyňou bola 16-bodová Zuzana Žirková, ktorá pridala aj 5 doskokov a 4 asistencie. O týždeň 21. 10. čaká na Košičanky druhý súboj v osemčlennej A-skupine EL, keď sa predstavia na palubovke tureckého favorita Fenerbahce Istanbul.

Good Angels (SR) – Salamanca (Šp.) 66:47 (26:8, 17:13, 13:16, 10:10)
Zostava a body Košíc: Oblaková 13, Langhornová (14 doskokov) a Kiššová po 10, Jurčenková 6, Bálintová 3 (Žirková 16, Hruščáková 6, Stehlíková 2)
Najviac bodov Salamancy: Margineanová 12, Gemelosová 10, Rodríguezová 7 TH: 8/6 – 15/14, fauly: 16 – 16, trojky: 6 – 1, rozhodovali: Milojevič (Maced.), Nedojič (Slovin.) a Teixeirová (Portug.)

Domáce hráčky vstúpili do novej sezóny Euroligy ako rakety a vo 4. min viedli nad súperkami zo Španielska 9:2. Kapitánka Žirková nastúpila na palubovku Angels Arény až v 5. min, ale strelecky sa parádne chytila. Po jej tretej trojke na začiatku druhej štvrtiny svietilo na tabuli skóre 32:10 v prospech Košičaniek a bolo predčasne vymaľované. Neskôr sa náskok Good Angels ustálil približne na úrovni 20 bodov a hostky sa dotiahli maximálne na 37:53 pred koncom tretej štvrtiny.

Hlasy (zdroj: RTVS):

Maroš Kováčik (tréner Good Angels Košice): „Hovorí sa, že súper hrá to, čo mu dovolíte. My sme mu dnes toho veľa nedovolili. Mali sme excelentný vstup do zápasu. Prvú štvrtinu sme vyhrali o 18 bodov a od toho sa všetko odvíjalo. Neskôr nás podržala obrana. Som naozaj veľmi šťastný a dievčatám patrí obrovská gratulácia za predvedený výkon.“

Zuzana Žirková (kapitánka Good Angels Košice): „Po skvelom začiatku to bolo pre nás už len lepšie. V druhom polčase začali hrať naše súperky tvrdšie, ale statočne sme sa s tým vyrovnali. Prvé víťazstvo v Eurolige je naše víťazstvo, toto je naša hala.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Good Angels Košice