Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Volejbalisti sú už bez šance na Rio 2016

Volejbaloví reprezentanti Slovenska stratili šancu prebojovať sa na turnaj budúcoročných olympijských hier do brazílskeho Ria de Janeiro.

13.10.2015 23:27
volejbalisti Slovenska, Alberto Giuliani Foto: ,
Volejbalisti Slovenska.
debata

Rozhodli o tom doterajšie výsledky na prebiehajúcich majstrovstvách Európy v Bulharsku a Taliansku.

Sedem najlepších reprezentačných mužstiev v následnom aktualizovanom vydaní rebríčka CEV po ME doplní hostiteľa (Nemecko) na januárovom turnaji európskej kvalifikácie o jednu miestenku na OH 2016. Na prienik do Berlína však postačí aj deviate miesto v renkingu po ME – hostiteľovi európskej kvalifikácie Nemecku patrí aktuálne šiesta pozícia a druhé je Taliansko, ktoré si už účasť na OH 2016 zabezpečilo v septembri prostredníctvom zisku striebra na Svetovom pohári. Deviata priečka v európskom rebríčku aktuálne patrí Slovákom, v aktualizovanom vydaní renkingu ich však s určitosťou predstihnú Belgičania a možno aj Slovinci (ak skončia na ME do 5. miesta v konečnom hodnotení). V aktualizovanom rebríčku body za ME 2011 nahradia bodmi za ME 2015.

Slováci, ktorí obsadia v konečnom poradí ME 2015 14. priečku, potrebovali na istotu prieniku do Berlína skončiť na ME o dve miesta vyššie ako Belgičania alebo o päť pozícií vyššie než Fíni. Reprezentácie oboch spomenutých krajín však na rozdiel od tej slovenskej postúpili zo svojich základných skupín a aj keď v utorkových stretnutiach play-off o postup do štvrťfinále prehrali, obsadia v konečnom hodnotení ME 2015 vyššie pozície ako Slováci.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #volejbal #ME 2015