Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Volejbalisti sú už bez šance na Rio 2016

Volejbaloví reprezentanti Slovenska stratili šancu prebojovať sa na turnaj budúcoročných olympijských hier do brazílskeho Ria de Janeiro.

13.10.2015 23:27
volejbalisti Slovenska, Alberto Giuliani Foto: ,
Volejbalisti Slovenska.
debata

Rozhodli o tom doterajšie výsledky na prebiehajúcich majstrovstvách Európy v Bulharsku a Taliansku.

Sedem najlepších reprezentačných mužstiev v následnom aktualizovanom vydaní rebríčka CEV po ME doplní hostiteľa (Nemecko) na januárovom turnaji európskej kvalifikácie o jednu miestenku na OH 2016. Na prienik do Berlína však postačí aj deviate miesto v renkingu po ME – hostiteľovi európskej kvalifikácie Nemecku patrí aktuálne šiesta pozícia a druhé je Taliansko, ktoré si už účasť na OH 2016 zabezpečilo v septembri prostredníctvom zisku striebra na Svetovom pohári. Deviata priečka v európskom rebríčku aktuálne patrí Slovákom, v aktualizovanom vydaní renkingu ich však s určitosťou predstihnú Belgičania a možno aj Slovinci (ak skončia na ME do 5. miesta v konečnom hodnotení). V aktualizovanom rebríčku body za ME 2011 nahradia bodmi za ME 2015.

Slováci, ktorí obsadia v konečnom poradí ME 2015 14. priečku, potrebovali na istotu prieniku do Berlína skončiť na ME o dve miesta vyššie ako Belgičania alebo o päť pozícií vyššie než Fíni. Reprezentácie oboch spomenutých krajín však na rozdiel od tej slovenskej postúpili zo svojich základných skupín a aj keď v utorkových stretnutiach play-off o postup do štvrťfinále prehrali, obsadia v konečnom hodnotení ME 2015 vyššie pozície ako Slováci.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #volejbal #ME 2015