Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chceli hrať spolu. Preto je Langhornová späť v Košiciach

Osvedčená opora pod kôš a krídelníčka ašpirujúca na cenu pre hráčku s najväčším zlepšením v ženskej NBA.

24.09.2015 10:00
Crystal Langhornová, Langhorneová, Good Angels... Foto: ,
Crystal Langhornová v drese Good Angels Košice.
debata

Vedenie Good Angels Košice získalo pre aktuálnu sezónu atraktívnu dvojicu amerických legionárok – Crystal Langhornovú a Shenise Johnsonovú. Dvadsaťosemročná pivotka Langhornová sa do Košíc vracia už po druhý raz. Pred štyrmi rokmi prišla na krátke hosťovanie z Jekaterinburgu a v uplynulej sezóne pôsobila v družstve Good Angels od januára. Dvadsaťštyriročná Johnsonová v minulosti hrávala v Európe za Šopron a turecký Istanbul Universitesi.

„V rámci našich finančných možností sme poskladali najlepší káder, aký sme mohli. Vzniklo to kombináciou náhody a vzájomných vzťahov s hráčkami, ale aj medzi nimi. U Crystal ideme hráčsky i ľudsky na istotu, čo je u legionárok vždy veľká výhoda,“ prezrádza generálny manažér klubu Daniel Jendrichovský.

Jeho prioritou bolo udržať Langhornovú, ktorá bola v druhej polovici minulej sezóny výrazným lídrom družstva (14, 5 bodu a 9,5 doskoku v Eurolige). Skúsená pivotka prvú ponuku odmietla a v klube sa zmierili s faktom, že budú musieť hľadať inú podkošovú hráčku.

„Keď sme mali možnosť podpísať Johnsonovú, chvíľu som zvažoval, či to nebude kontraproduktívne. Kľúčové totiž pre nás bolo dohodnúť sa so zámorskou pivotkou. Išli sme trochu do rizika, ale o dva dni sa nám ozvala Crystal, že ponuku akceptuje. Navzájom sa dobre poznajú, v minulosti hrali v Istanbule a chceli si spolu zahrať znova,“ priblížil Jendrichovský.

Plusom pri rokovaniach s oboma americkými legionárkami bol aj nový kalendár európskych basketbalových súťaží – v novembri a vo februári sa prerušia všetky súťaže na jedenásť dní pre novozaradené reprezentačné termíny.

„Obe hráčky k nám prídu štyrikrát vždy na mesiac a pol a medzitým budú mať čas užiť si trochu voľného času aj s rodinou. V družstve máme vďaka tomu takú kvalitnú americkú dvojicu, akú sme od čias Dupreeovej a McCoughtryovej, nemali. Teší ma, že ju obklopia mladé slovenské hráčky. Môžu popri nej rásť. Formujeme celkom dobrú základnú päťku a uvidíme, ako nám bude priať šťastena,“ dodal šéf košického klubu.

V tíme trénera Maroša Kováčika ostala šestica z minulého ročníka Žirková, Bálintová, Kiššová, Oblaková, Hruščáková a Janoščíková. Vrátila sa pivotka Jurčenková a základnú rotáciu pre Euroligu doplnila Češka Stehlíková. Zvyšné miesta v štrnásťčlennom kádri obsadili štyri mladé nádejné hráčky – Blanárová, Lukačiková, Kozáková a Flešárová.

„Pôvodne sme neplánovali, že ‚naše detičky‘ už tento rok zasiahnu do extraligového družstva. Osemnásťročná Denisa Blanárová pôsobila v minulom ročníku v Cassovii, je aj na súpiske euroligy. Uvidíme, či v nej dostane šancu i na palubovke. V extralige už zbiera cenné minúty. Ostatné tri sú ešte kadetky, majú pred sebou veľmi veľa roboty. Absolvovali s nami letnú prípravu a už v zápase v Banskej Bystrici ukázali, že z nich rastú extraligové hráčky,“ naznačil Jendrichovský.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #Good Angels Košice #Crystal Langhornová