Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Anna Jurčenková: Na dievčatá som veľmi hrdá, hoci záver nás mrzí

Pri nešťastnej prehre so Španielkami 81:82 (39:34) bola jednou z líderiek slovenských basketbalistiek.

14.06.2015 19:10
Anna Jurčenková Foto: ,
Anna Jurčenková.
debata (1)

Na rozdiel od predošlých stretnutí nemala skúsená pivotka Anna Jurčenková (29) priskoro problémy s faulami, odohrala 31 minút, predviedla stopercentnú streľbu z hry a k desiatim bodom pridala sedem doskokov, štyri asistencie i dva bloky. Mala i najlepšiu bilanciu plus/mínus z celého družstva (plus 9). Aj jej neprítomnosť v záverečných okamihoch (vyfaulovala sa 108 s pred koncom) bola jednou z príčin, prečo vysoký favorit dotiahol duel do víťazného konca.

Ako hodnotíte najtesnejšiu prehru s veľkým favoritom turnaja?
Boli sme veľmi blízko k tomu, aby sme tento krásny zápas vyhrali. Bohužiaľ, súper mal v závere viac šťastia, padli mu koše a nám to nevyšlo. Do zápasu sme išli odhodlane. Keby sme si neverili, že môžeme vyhrať, zbytočne by sme vôbec nastúpili.

Záverečné okamihy ste sledovali z lavičky. Čo na ne hovoríte?
V závere to bolo najmä o tom, na čiu stranu sa nakloní šťastie. Španielky premenili trestné hody, my nie. No zápas sa lámal najmä vo štvrtej štvrtine, keď nám dali veľa bodov spod koša aj s faulom a premenili trestné hody. Tieto trojbodové akcie nás položili. Na dievčatá som však veľmi hrdá. Prehra s majsterkami Európy o bod je super výsledok. Bojovali sme až do konca, každý musel vidieť náš kolektívny výkon.

Vďaka čomu ste so súperkami držali krok až do konca?
Išli sme do zápasu s tým, že môžeme vyhrať. Že aj so Španielkami môžeme uspieť. Keď sa nám od začiatku darilo, ľahšie sa nám ďalej bojovalo. Ukázali sme veľké srdiečko.

Ako veľmi chýbala líderka Zuzana Žirková?
Zuzka nám veľmi pomohla v prvých dvoch zápasoch. Aj vďaka tomu sme si teraz viac verili. Vedeli sme, že ak bude treba, je pripravená pomôcť, čo sa aj stalo. Bohužiaľ na výhru to nestačilo.

Čo hovoríte na výkon mladej rozohrávačky Barbory Bálintovej?
Vidieť, ako veľmi jej pomáhajú euroligové skúsenosti z Košíc. Verí si a hrá pekný basketbal.

Ako sa vyrovnávate s množstvom odpískaných faulov?
Od začiatku pískajú rozhodcovia každý kontakt. Musíme si na to dávať pozor. Nemôžeme sa sťažovať, pískajú to na obe strany. Nasadili taký meter, prispôsobiť sa mu však nie je jednoduché.

Najlepšie španielske pivotky sedeli práve pre problémy s faulami dlhý čas len na lavičke. Pomohlo vám to trochu?
Hra pod košmi bola trochu menej kontaktná. Vyšlo to však presne opačne, ako sme dúfali. Ich vysoké hráčky sa na záver vrátili a my (slovenské pivotky) sme už vtedy pre fauly chýbali.

Ako ste spokojná s vlastným výkonom?
V úvodných dvoch zápasoch som veľa sedela, keďže som rýchlo nazbierala fauly. Som rada, že som teraz pomohla družstvu trochu viac, i keď ma mrzí, že v úplnom závere som zase chýbala. Som veľmi rada, keď môžem hrať viac.

Kam sa až môže dostať Slovensko na ME?
Veríme, že čo najďalej. No na prehru i dobrý výkon so Španielskom musíme rýchle zabudnúť a sústreďovať sa už na pondelok a Maďarky.

Ako ste strávili nedeľný deň bez zápasu?
Po zápase so Španielskom sme si ešte pozreli prehru Maďariek s Litvou a venovali sa najmä regenerácii. V nedeľu doobeda sme si oddýchli od basketbalu a šli na prechádzku do mesta. Popoludní sme už rozoberali hru nášho najbližšieho súpera. Aj do posledného zápasu, bez ohľadu na to, či nám v ňom o niečo pôjde, ideme s cieľom vyhrať.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská basketbalová reprezentácia žien #Anna Jurčenková
Načítavajú sa športové výsledky...