Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NBA: LA Clippers vyradili obhajcu zo San Antonia

Basketbalisti San Antonia ako obhajca trofeje neuspeli v 1. kole play-off Západnej konferencie NBA.

03.05.2015 08:36 , aktualizované: 08:58
basketbal, Los Angeles Clippers, radosť Foto: ,
Radosť basketbalistov Los Angeles Clippers.
debata

V rozhodujúcom siedmom súboji prehrali na palubovke Los Angeles Clippers 109:111. O tesnom víťazstve domáceho tímu rozhodol Chris Paul úspešným pokusom sekundu pred koncom štvrtej štvrtiny. Predtým bol na ukazovateli skóre vyrovnaný stav 109:109. Práve Paul bol najlepším strelcom domáceho tímu, keď zaznamenal 27 bodov, z toho 18 v druhej polovici zápasu. Na druhej strane mu sekundoval veterán Tim Duncan (27 bodov, 11 doskokov), ale práve cez neho smerovala „postupová“ strela do koša Spurs z rúk Paula.

„Ráno pri rozbore videa si nás zavolal tréner Rivers a preberali sme, čo urobiť, keby došlo na poslednú strelu. V sezóne nám to veľmi nevychádzalo, tak je skvelé, že to vyšlo teraz,“ povedal Paul. „Tá strela bola neskutočná. Videli sme, že je trocha zranený, ale hral aj tak skvele. Tá strela bola taká ťažká, veď sme ho bránili v dvoch … Je to úžasný hráč, skvelý líder tímu. Mrzí ma len, že som bol na druhej strane a kvôli tomu končíme,“ povedal sklamaný Duncan.

Clippers v sérii dvakrát zmazali stratu a v sobotu dokonali obrat. Veľkú vyrovnanosť oboch tímov dokumentovalo aj 31 zmien vo vedení v rozhodujúcom zápase. „Je šialené, že toto bolo ešte len prvé kolo play off,“ povedal Paul.

Súpermi Los Angeles Clippers v semifinále Západnej konferencie budú hráči Houston Rockets. Séria sa začne na palubovke Houstonu v pondelok 4. mája.

Štvrťfinále Západnej konferencie – siedmy zápas (hralo sa na 4 víťazstvá):

Los Angeles Clippers – San Antonio 111:109 (28:30, 29:25, 22:23, 32:31) – konečný výsledok série 4:3
Najviac bodov: Paul 27,Griffin 24 (13 doskokov, 10 asistencií), Barnes 17 – Duncan 27 (11 doskokov), T. Parker 20, Danny Green 16

debata chyba
Viac na túto tému: #NBA #basketbal #Los Angeles Clippers #San Antonio Spurs