Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Volejbalové finále ponúka súboj reprezentantov

Zatiaľ čo ich súper prešiel semifinálovou sériou v najkratšom možnom čase, oni sa na premiérovú miestenku vo finále poriadne nadreli. Majstrovská trofej pre najlepší volejbalový klub Slovenska poputuje do Prešova alebo Komárna.

11.04.2015 09:00
Martin Sopko Foto: ,
Martin Sopko z Prešova (vľavo) počas semifinále play off so Spišskou Novou Vsou.
debata

Východniari, ktorí si v semifinále poradili so Spišskou Novou Vsou hladko 3:0 na zápasy, spoznali meno svojho súpera v stredu večer. Komárno zdolalo v rozhodujúcom piatom zápase Prievidzu a vybojovalo pre mesto historický úspech – prvý postup do extraligového finále.

„Jeden deň si oddýchneme a v sobotu cestujeme do Prešova. Uvidíme, ako vydržíme so silami. Prešov má určite motiváciu, ale aj my urobíme pre úspech všetko,“ uviedol po stretnutí Daniel Oravec, tréner Komárna.

Pred finálovou sériou, ktorá odštartuje dnes na prešovskej palubovke, hovoria skúsenosti v prospech suverénneho víťaza základnej časti. Prešovčania sa opierajú o výborné výkony reprezentačného smečiara Martina Sopka. Hráč, ktorý pôsobil v poľskej či tureckej lige a pýši sa i piatym miestom z ME 2011, rozhodol tretí semifinálový zápas skvelým podaním a devätnástimi bodmi.

Navyše, 33-ročný Sopko vie, ako chutí atmosféra finále. Pred desiatimi sezónami bol pri dosiaľ jedinom prešovskom titule. Východniari si odvtedy zahrali o titul už len raz. V roku 2010 si však na majstrovskú trofej nesiahli.

Naopak, tri razy ju zdvihol nad hlavu Boris Demeter. Druhý najstarší člen (32 rokov) komárňanského kádra vyhral extraligu v rokoch 2004, 2006 a 2011. V rozho­dujúcom semifinále s Prievidzou sa postaral o posledný bod celej série. K najväčšim oporám tímu však patria univerzál Miloš Horník či reprezentačný smečiar Andrej Patúc.

Vo finále sa predstavia dva najlepšie tímy po základnej časti. Prešov postúpil do play off z prvého, Komárno z druhého miesta. Obaja finalisti sa v tejto sezóne stretli päťkrát. Zo štyroch ligových duelov vyhrali Prešovčania tri. Najzaujímavejšie predstavenie však ponúkli fanúšikom vo finále Slovenského pohára. V ňom uspelo Komárno, súpera zdolalo v piatich setoch. Skóre mimoriadne dramatického tajbrejku sa zastavilo až na stave 28:26.

Priame prenosy z prvých štyroch finálových zápasov vysiela portál tvcom.cz. Piaty a siedmy duel (v prípade potreby) zaradí na svoje obrazovky aj televízna stanica Slovak Sport.

Program finálovej série
Dnes, 17.00 Prešov – Komárno, nedeľa, 16.00 Prešov – Komárno. Ďalšie zápasy sú naplánované na 18., 19., prípadne 22., 25. a 29. apríla.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #extraliga volejbalistov #Martin Sopko