Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Good Angels zabojujú o bezchybnú sezónu

Jedenásťnásobný majster vs. finálový nováčik. O titul v basketbalovej extralige zabojujú hráčky jediného slovenského euroligového zástupcu Good Angels Košice s ambicióznym družstvom Piešťanských Čajok.

01.04.2015 09:00
Good Angels Košice, Piešťanské Čajky, Barbora... Foto: ,
Good Angeles Košice sa v tejto sezóne už postavili proti Piešťanským Čajkám.
debata

Jednoznačným favoritom série, ktorá sa začína už v stredu o 19.00 v Koši­ciach, sú zverenky Maroša Kováčika.

„Dalo sa čakať, že naším súperom budú Piešťany. Vlani ešte semifinále nezvládli, no teraz už zaslúžene áno. Očakávam, že Čajky budú hrýzť a preveria nás. Nie ako v roku 2010, keď sme mali vo finále iného súpera než Ružomberok. Prešov vtedy finále len odchodil. Zatiaľ sme dvakrát odohrali sezónu bez jedinej prehry. Nedávame si to za cieľ, ale potešilo by nás, keby sme to teraz zopakovali,“ tvrdí generálny manažér Good Angels Daniel Jendrichovský.

Prednosťou súpera je podľa skúseného funkcionára zohratosť. „Majú konsolidovaný tím, ktorý presne vie, čo má hrať. Nebezpečná je najmä spolupráca troch vysokých hráčok Tathamovej, Stehlíkovej a Krč-Turbovej, ktoré vedia vhodne využívať nižšiu zostavu súpera. Dôležité bude ako zahrá Bartoňová, ktorá riadi ofenzívu. Som rád, že po dlhých rokoch máme aj v domácom play off v družstve veľkú hviezdu z WNBA. Crystal Langhornová dodáva tímu nový rozmer. Pod košom je v hre jedna na jednu takmer nebrániteľná a súper si musí vypomáhať, čím sa vytvára veľký priestor aj pre ďalšie naše hráčky,“ tvrdí Jendrichovský.

Piešťany vnímajú finálovú sériu ako vyvrcholenie práce počas celej sezóny. Chcú si ju užiť. „Dievčatá sa nesmú zľaknúť, ale naopak, ukázať vlastné kvality a pobiť sa o dobrý výsledok. Základom je disciplína a koncentrácia na zápas od prvej do poslednej minúty. Spokojný budem, ak zo seba v každom zápase vydajú všetko. Uvidíme, na čo to bude stačiť,“ vraví kouč Piešťanských Čajok Martin Pospíšil.

Uvedomuje si, že súper má viac skúseností i osobností v kádri. „Radi by sme zapojili čo najviac hráčok, nech nasajú finálovú atmosféru. Záleží to najmä od nich, ako využijú prípadnú šancu, ale aj od vývoja zápasov. Séria bude pre nás istotne fyzicky veľmi náročná. Jediná pozícia, o ktorej by sa dalo povedať, že tam máme trochu navrch je nízke krídlo vďaka Tathamovej. Súper však má výrazne silnejšiu rotáciu,“ dodáva Pospíšil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #basketbal #Piešťany #Good Angels Košice #Piešťanské Čajky