Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hejková po prehre blahoželala Svitekovi aj Krakovu

Nečakane jednoznačným triumfom tímu Štefana Sviteka nad družstvom Natálie Hejkovej sa skončil stredajší šláger 10. kola basketbalovej Euroligy žien medzi Wislou Krakov a ZVVZ USK Praha.

22.01.2015 08:37
Natália Hejková Foto: ,
Natália Hejková.
debata

Poľský klub zdolal českého rivala 86:72 (45:32) a dosiahol štvrté víťazstvo v základnej A-skupine (4–5).

„Som veľmi šťastný. V prvom rade blahoželám mojim hráčkam – tým, ktoré bojovali na palubovke, i tým, čo ‚bojovali‘ na lavičke. Splnili sme, na čo sme sa pripravovali a som rád, že sme dokázali eliminovať taký silný tím ako USK Praha. Spravili sme dôležitý krok smerom k postupu zo skupiny, musíme sa však pripraviť na nasledujúce zápasy,“ hodnotil stretnutie Štefan Svitek.

Pražanky klesli na vyrovnanú bilanciu 4–4, ich vzájomná bilancia s Krakovčankami je však už horšia (prvý zápas vyhrali doma iba 67:66). „Wisla odohrala excelentný zápas, pravdepodobne najlepší v sezóne. V útoku hrala kreatívne a kvalitne v defenzíve. S výnimkou možno prvých piatich minút sa v našej hre objavili mnohé problémy, nevedeli sme sa dostať do potrebného rytmu. Dlhá vianočná prestávka nám nepomohla, musíme sa zlepšiť a zabojovať o víťazstvo v ďalších dueloch,“ poznamenala Natália Hejková.

USK v rámci EL najbližšie (28. 1.) privíta doma tureckého obhajcu trofeje Galatasaray Istanbul, Wisla sa predstaví na ihrisku ruského favorita UMMC Jekaterinburg.

debata chyba
Viac na túto tému: #Natália Hejková #USK Praha #Wisla Can-Pack Krakov #Štefan Svitek