Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sklamaný Kováčik: Na tréningu to bolo lepšie ako v Krakove

S novým rokom neprišla nová nádej, aspoň nie v prípade basketbalistiek Good Angels Košice v prestížnej Eurolige.

08.01.2015 08:52
Maroš Kováčik Foto: ,
Maroš Kováčik.
debata

Konfrontácia slovenského a poľského majstra vyznela v stredu v Krakove aj po druhý raz v sezóne jednoznačne pre domáci tím Wisla Can-Pack, ktorý zvíťazil 70:50. Zatiaľ čo hráčky Krakova obnovili svoju šancu na postup do vyraďovacej časti EL, Košičanky tam budú po šiestich rokoch s vysokou pravdepodobnosťou chýbať.

„Som nesmierne sklamaný. Prístup a bojovnosť nášho kolektívu nezodpovedali vážnosti situácie, v akej sme sa pred týmto súbojom nachádzali, a ani jeho dôležitosti z hľadiska boja o postup do play-off. Na tréningoch predviedli hráčky vyššie nasadenie ako v stretnutí a to znásobuje moje sklamanie,“ cituje trénera Maroša Kováčika server goodangelskosi­ce.eu.

Jeho zverenkyne nezastavili ani v novom roku sériu prehier v Eurolige, aktuálne majú v A-skupine na konte zo 7 zápasov jediné víťazstvo a už len zázrak v podobe víťazstiev na palubovkách silných ruských tímov Jekaterinburgu a Kurska v kombinácii s domácimi úspechmi by ich mohol posunúť do postupovej štvorky pre play-off.

Košičanky v stredu v Krakove držali krok len do polovice prvej štvrtiny, keď jediný raz v zápase viedli (10:9). Neskôr sa v domácom tíme Wisly rozstrieľali Američanky Lavenderová a Vanderslootová, ktoré spoločne s bývalou hráčkou Good Angels, Švédkou Abdiovou, nastrieľali 48 zo 70 bodov domáceho tímu. Košičankám zabrala staronová posila pod košom Langhornová (16 bodov, 10 doskokov), ale to bolo na úspech v zápase veľmi málo. Hosťujúce basketbalistky predviedli v priemere úspešnosť streľby len 23,8% a s tým sa nedá vyhrať zápas na najvyššej úrovni.

„S takou nízkou úspešnosťou streľby by sme mali problémy aj v extraligovom zápase. Mali sme veľký problém dostať sa do streleckých pozícií a keď sme si ich krvopotne vypracovali, nedokázali sme ich využiť,“ pomenoval Kováčik príčiny prehry.

Bývalý hlavný tréner košického tímu Štefan Svitek na lavičke Krakova najmä v druhom polčase ani nemal dôvod zvyšovať hlas na svoje hráčky. Jeho zverenkyne tri štvrtiny zápasu v pohode udržiavali dvojciferný náskok a nakoniec ho zveľadili na konečný 20-bodový rozdiel. A to sa ešte šetrila Allie Quigleyová, bývalá strelecká líderka aj Košíc dosiahla 4 body.

„Ceníme si toto víťazstvo najmä v súvislosti s predchádzajúcou sériou prehier. Nie je ľahké nastúpiť na dôležitý zápas po vianočnej prestávke. Ďakujem hráčkam za predvedený výkon, bojovnosť a víťazstvo. K našej hre chcem povedať len to, že v ďalších zápasoch musíme zlepšiť útočný doskok,“ cituje Sviteka server FIBAEUROPE.com.

debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #Good Angels Košice #Maroš Kováčik #Wisla Can-Pack Krakov