Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vypojiť Palauovú, ponúka Kováčik recept na USK

Pre oba tímy to bude veľmi dôležitý súboj. Pražanky potrebujú potvrdiť cenné víťazstvo z Istanbulu. Košičanky získať u súpera body, ktorými nahradia zatiaľ nulovú domácu bilanciu (v Steel aréne 3 zápasy - 3 prehry).

03.12.2014 10:00
Maroš Kováčik Foto: ,
Lavička Good Angels Košice počas zápasu 4. kola A-skupiny Euroligy Košičankami a Dynamom Kursk.
debata

Basketbalistky Good Angels čaká v stredu o 18.00 v piatom stretnutí Euroligy vo vynovenej hale Královka veľmi ťažký oriešok. Do cesty sa im postaví silné domáce družstvo USK Praha, ktoré vedie úspešná slovenská trénerka Natália Hejková.

Momentálna forma i sila oboch kádrov hovorí vcelku jednoznačne v prospech domáceho tímu, ale doterajší vývoj v A-skupine naznačuje, že o prekvapenia nie je núdza. Košičanky dosiaľ uspeli len raz – na palubovke súpera, keď nečakane vyhrali v Istanbule nad favorizovaným Galatasarayom. Úradujúci euroligový šampión z Turecka sa zatiaľ trápi a minulý týždeň podľahol aj Pražankám vysoko 43:72.

„V Istanbule hrali hráčky USK fantasticky. Rešpektujeme ich veľkú silu. Neznamená to, že sme na ich pôde bez šance, ale všetky dievčatá musia podať optimálny výkon a musí nám priať aj šťastie. Kľúčovou postavou súpera je španielska rozohrávačka Palauová – predĺžená ruka trénerky na palubovke. Dokonale riadi tím a je schopná odohrať takmer plných štyridsať minút. Musíme na ňu niečo vymyslieť,“ naznačuje tréner Good Angels Maroš Kováčik.

Prípravu na dôležitý zápas mu komplikujú zdravotné problémy rozohrávačiek. Austrálčanka Erin Phillipsová si natiahla zadný stehenný sval a je otázne, či bude dnes k dispozícii. Jedna z alternatív na pozíciu jednotky Janka Minčíková bude pre roztrhnuté väzy v prste chýbať asi tri týždne. Dobrou správou je aspoň to, že hrať by mala Magdalena Zietarová, ktorú počas víkendu tréneri v extralige šetrili.

Trénerka českého majstra sa teší na ďalší slovenský trénerský súboj pod európskymi košmi. „Po Štefanovi Svitekovi príde do Prahy ďalší slovenský kouč – Maroš Kováčik. Sme momentálne trénerská euroligová veľmoc s troma trénermi z troch rôznych generácií (smiech). Mám z toho veľkú radosť. Sledujem, ako obaja pracujú a teším sa z ich progresu,“ tvrdí Hejková.

Zároveň verí, že jej zverenky zvládnu premiéru v zrekonštruovanej hale a získajú dôležité víťazstvo v boji o postup do play off.

Program 5. kola
Dnes: 15.00 Jekaterin­burg – Galatasaray, 17.00 Kursk – Montpellier, 18.00 USK Praha – Good Angels Košice.

Tabuľka A-skupiny
1. Jekaterinburg 3 3 0 217 : 185 6
2. Krakov 4 2 2 267 : 250 6
3. USK Praha 3 2 1 210 : 186 5
4. Kursk 3 2 1 226 : 215 5
5. Montpellier 3 2 1 190 : 183 5
6. Košice 4 1 3 243 : 293 5
7. Galatasaray 4 0 4 237 : 278 4

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Good Angels Košice #USK Praha