Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Schuti si zahrať a vyhrať, želá si Jurčenková

S jednoznačným cieľom - postúpiť na budúcoročné majstrovstvá Európy - vstupujú slovenské basketbalistky do kvalifikácie. Veľmi dôležitý prvý duel proti Slovinkám odohrajú už v nedeľu o 18.00 v Košiciach.

08.06.2014 09:30
Anna Jurčenková Foto:
Anna Jurčenková.
debata

„V príprave sme odohrali len tri zápasy, čo nie je úplne ideálne, ale teší nás, že sme všetky tri vyhrali. Stretnutia z Veľkej ceny Slovenska sme si aj rozobrali, ukázali si, čo sme robili dobre a čo zle. Po troch týždňoch prípravy sa veľmi tešíme na kvalifikačné duely. Jednoznačný cieľ je postup na európsky šampionát, najlepšie z prvého miesta v skupine,“ vraví pivotka Anna Jurčenková.

Slovenky sa v základnej A-skupine stretnú so Slovinskom, Luxemburskom a Poľskom. Po domácom súboji so Slovinkami ich čaká náročná porcia troch duelov na palubovkách súperov – v Luxembursku, Poľsku a Slovinsku.

„Prvý duel je vždy veľmi dôležitý, má trochu inú príchuť než ostatné. Slovinky majú vo svojom strede niekoľko skúsených kvalitných hráčok, ale veríme si. Azda si schuti zahráme a vyhráme. Sme rady, že kvalifikáciu začíname doma. Hádam nám zodpovednosť nezviaže ruky,“ dodáva 28-ročná Jurčenková, ktorá by mala spolu so Žirkovou a Američankou so slovenským pasom Toliverovou patriť medzi opory družstva.

Tréner Maroš Kováčik sa musí v úvodných dvoch zápasoch zaobísť bez Toliverovej, ktorá si v zámorí plní klubové povinnosti vo WNBA a k tímu sa opätovne pripojí po návrate reprezentácie z Luxemburska. „Bude nám chýbať, ale na Veľkej cene rotovali tréneri v zostave všetky rozohrávačky, takže sme pripravené aj na hru bez Kristi,“ naznačuje Jurčenková. Ako americká hráčka zapadla do kolektívu? „Bola s nami veľmi krátko, ale je to zlatá baba. Nepochybujem o tom, že nám na palubovke pomôže. Je veľmi šikovná, dobre číta hru, vie prihrať i vystreliť. Je to pre nás vhodný typ,“ dodáva Jurčenková.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Anna Jurčenková #basketbalistky Slovenska