Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Začína sa finále NBA. Miami túži po hetriku, San Antonio po odplate

Zdvihne trofej Larryho O'Briena nad hlavu po tretí raz za sebou najlepší basketbalista súčasnosti LeBron James alebo sa bude už piatykrát tešiť veterán Tim Duncan?

05.06.2014 12:30
Tim Duncan, LeBron James Foto: ,
Veterán San Antonia Tim Duncan (vľavo) v súboji s LeBronom Jamesom z Miami. Kto sa bude tešiť z titulu v NBA?
debata

Basketbaloví fanúšikovia sa môžu tešiť na perfektné vyvrcholenie ďalšej sezóny zámorskej NBA. Finálovú sériu z vlaňajška si totiž zopakujú Miami Heat a San Antonio Spurs. Prvý duel je už dnes v noci. Vlani sa z titulu tešili Heat, keď využili výhodu domáceho prostredia v šiestom a siedmom zápase a zvrátili nepriaznivo sa vyvíjajúcu sériu. Teraz budú hrať v prípade rozhodujúceho siedmeho zápasu doma Spurs, ktorí vyhrali základnú časť súťaže.

„Sme veľmi radi, že nás vo finále čakajú Heat. Výborne sa na nich pripravíme. Máme skúsenosti z vlaňajška. Stále sme sa nezbavili pachuti z finálovej porážky,“ cituje Yahoo! Sports 38-ročného pivota San Antonia Duncana. „Chýbajú nám posledné štyri víťazstvá. A tentoraz to zvládneme,“ dodal.

Miami sa do finále prebojovalo po štvrtý raz za sebou – v každej sezóne od príchodu dvojice James, Bosh, ktorá spoločne s Wadom vytvorila hviezdne trio súťaže. James pri príchode sľúbil, že v novom tíme vyhrá niekoľko titulov a tento sľub začal napĺňať pred dvoma rokmi triumfom nad Oklahomou City.

„Chceli nás, tak nás majú,“ reagoval na Duncanove slová James. „Nemajú nás radi a ja presne viem prečo. Sme pripravení na túto veľkú výzvu. Máme veľké sebavedomie a nebojíme sa ich. Tiež sme chceli hrať vo finále proti Spurs,“ vysvetľuje pre Reuters líder Miami.

Vynikajúcu sériu od oboch mužstiev očakáva vo finále člen basketbalovej Siene slávy Jerry West. „San Antonio má talentovanejších hráčov než Miami, no LeBron James na druhej strane dokáže zatieniť aj štyroch. Stále sa zlepšuje a najmä robí lepších hráčov zo všetkých okolo seba. To je na ňom najlepšia vlastnosť,“ tvrdí víťaz NBA z roku 1972.

Program finále play-off basketbalovej NBA 2013/2014:

  • Prvý zápas – štvrtok 5. júna: San Antonio – Miami /už v piatok 3.00 h SELČ/
  • Druhý zápas – nedeľa 8. júna: San Antonio – Miami /už v pondelok 2.00 SELČ/
  • Tretí zápas – utorok 10. júna: Miami – San Antonio
  • Štvrtý zápas – štvrtok 12. júna: Miami – San Antonio
  • Prípadný piaty zápas – nedeľa 15. júna: San Antonio – Miami
  • Prípadný šiesty zápas – utorok 17. júna: Miami – San Antonio
  • Prípadný siedmy zápas – piatok 20. júna: San Antonio – Miami

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #lebron james #Miami Heat #San Antonio Spurs #play off NBA #Tim Duncan