Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Anketu Volejbalista roka 2013 ovládli blokári

Blokár talianskeho klubu Bre Banca Cuneo Emanuel Kohút a blokárka nemeckého družstva SC Drážďany Jaroslava Pencová zvíťazili v ankete Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) o najlepších hráčov v SR - Volejbalista roka 2013.

13.05.2014 12:01 , aktualizované: 12:40
Emanuel Kohút, Alexej Spiridonov Foto:
Emanuel Kohút (vpravo).
debata

Pre oboch je to premiérové prvenstvo v tomto hodnotení. Druhé miesto mužmi obsadil nahrávač Michal Masný (Jastrzebski Wegiel/Poľ.), tretí skončil blokár Tomáš Kmeť (SCC Berlín/Nem.). Do elitnej trojice v ženskej kategórii patria aj minuloročná víťazka Dominika Valachová (libero nemeckého Ladies in Black Aachen) a smečiarka Miroslava Kuciaková z bratislavskej Slávie EU. V ankete hlasovali volejbaloví tréneri, funkcionári a novinári.

V kategórii tímov zvíťazil úradujúci mužský majster ŠK Chemes Humenné. Medzi trénermi triumfovali Richard Vlkolinský (ŠK Chemes Humenné) a Marek Rojko, ktorý vedie ženskú reprezentáciu SR a nemecký klub Ladies in Black Aachen.

Prvýkrát v histórii ankety vybrali aj najlepších hráčov najvyššej domácej súťaže – medzi mužmi uspel Mikolaj Sarnecki (ŠK Chemes Humenné) a u žien Miroslava Kuciaková.

Tridsaťjedenročný Kohút, ktorý naposledy pôsobil v talianskom klube Bre Banca Cuneo, sa dočkal prvenstva po minuloročnom druhom mieste, keď skončil za Lukášom Divišom st. „Minuloročná sezóna mi vyšla lepšie najmä na klubovej úrovni, nečakal som, že môžem anketu vyhrať. O to viac ma to potešilo a prekvapilo. Byť v spoločnosti Kravárika, Riša Nemca, Martina Nemca, Masného, Kmeťa či Diviša je veľmi príjemné a vážim si to,“ povedal Kohút, ktorý si po vypršaní platnosti kontraktu s Cuneom hľadá nový klub.

Bratislavská rodáčka Pencová, ktorá pôsobí v tíme úradujúceho majstra Nemecka, triumfovala v ankete rovnako po prvý raz. Vlani obsadila tretie miesto. „Víťazstvo ma prekvapilo. Je to príjemný pocit, dostalo sa mi asi najväčšej pocty, ktorej sa hráčke na Slovensku môže dostať. Veľmi si to vážim,“ uzavrela 23-ročná blokárka.

debata chyba
Viac na túto tému: #volejbal #Emanuel Kohút #Jaroslava Pencová