Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Prievidzi pred finále zranili rozhodcu, Inter vyhral kontumačne

Piatkový tretí duel finále Slovak Sport.tv Basket extraligy mužov medzi BC Prievidza a BK Inter Incheba Bratislava s naplánovým začiatkom na 18.00 h sa neuskutočnil.

09.05.2014 20:05 , aktualizované: 22:39
Basketbal, basketbalový kôš, ilustračná foto Foto: ,
Ilustračné foto.
debata (4)

Dôvodom je zranenie jedného z rozhodcov Petra Karniša, ktorého v rámci predzápasového ceremoniálu nešťastnou náhodou zasiahla jedna z veľkého množstva roliek do registračnej pohladne hodených z hľadiska. Arbitra museli ošetriť, aktéri následne približne 45 minút čakali, čo sa bude diať. Potom sa rozhodlo, že duel sa neuskutoční – iný rozhodca Boris Gabara v strede palubovky rozpažením rúk oznámil koniec.

„S poľutovaním konštatujeme, že stretnutie bolo zrušené, nakoľko pred zápasom počas diváckej eufórie bol rozhodca zasiahnutý konfetou, ktorá mu spôsobila povrchové zranenie. Teraz záleží na hracej komisii Slovenskej basketbalovej asociácie, aký bude osud tohto duelu. Aj od zástupcov Interu máme informácie, že chcú získať titul na palubovke, nie od stola. Škoda, že sa nehralo, úmysel inzultovať rozhodcu v tom nebol. Ak by ho zasiahol iný predmet počas zápasu – napríklad zapaľovač – ako reakcia na zlý verdikt, nebolo by o čom debatovať. Verím, že HK SBA vzhľadom na okolnosti nájde také riešenie, aby neublížilo basketbalu,“ uviedol manažér prievidzského klubu Martin Boško.

Obhajca titulu Inter si z Bratislavy priviezol náskok 2:0 na zápasy, hrá sa na štyri víťazstvá. Štvrtý duel – znova na Hornej Nitre – je na programe v sobotu 10. mája o 18.00 h.

Tretie finále vyhral Inter kontumačne

„Hracia komisia kontumuje stretnutie s výsledkom 0:20 v prospech družstva BK Inter Incheba Bratislava. Zároveň vymerala BC Prievidza trest odohrania dvoch stretnutí bez účasti divákov a pokutu 2500 eur,“ informovala HK SBA. Obhajca titulu Inter vedie v sérii 3:0 a jediné víťazstvo ho delí od obhajoby titulu.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #finále #basketbal #BK Inter Incheba Bratislava #BC Prievidza #extraliga mužov