Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tragédia v Česku. Traja basketbalisti Hradca zahynuli pri nehode

Pri utorňajšej dopravnej nehode zahynuli traja basketbalisti tímu najvyššej českej súťaže Mattoni NBL BK Lions Jindřichov Hradec - Michal Fröhde (24 rokov), Filip Sahan (21) a Roman Vach (19).

15.01.2014 11:40
Basketbal, basketbalový kôš, ilustračná foto Foto: ,
Ilustračná foto.
debata

Tragédia sa stala krátko po osemnástej hodine za obcou Pleše v smere na Doňov.

„Záchranári po príchode na miesto nehody zistili, že vo vozidle je zakliesnených niekoľko osôb, bohužiaľ, bez známok života,“ uviedla hovorkyňa záchranky Petra Kafková podľa iDnes.cz. Trojica mladých hráčov sa spoločne vracala z tréningu, v zákrute sa ich automobil dostal mimo vozovky a narazil do stromu. Príčinou havárie bola pravdepodobne vysoká rýchlosť.

V dôsledku tragédie odložili v Česku stredajšie ligové zápasy. V športovej hale v Jindřichovom Hradci sa namiesto duelu proti Kolínu od 19.00 uskutoční rozlúčka so zosnulými hráčmi.

Devätnásťročný Vach bol v minulom roku v širšom kádri reprezentácie pre majstrovstvá sveta do 19 rokov v Prahe. Do konečnej nominácie sa síce nedostal, ale aj tak patril medzi veľké prísľuby českého basketbalu. Predovšetkým vďaka svojej pracovitosti. „Dobre vníma pokyny. Je to tímový hráč, ľahko sa začleňuje do kolektívnej obrany,“ chválil vtedy odchovanca Tábora a Písku reprezentačný kouč Petr Jachan.

Dvadsaťjedenročný Sahan prišiel do Jindřichovho Hradca v lete po tom, čo strávil rok na tréningovom kempe na Kanárskych ostrovoch. Pripravoval sa na to, že by chcel skúsiť štúdium v USA.

V českej lige sa z hráčov zatiaľ najviac presadzoval dvadsaťtriročný Fröhde. V tejto sezóne mal priemer 5,6 bodu na zápas, v sobotu zaznamenal proti Pardubiciam najlepší zápas svojej ligovej kariéry (14 bodov a 6 doskokov).

debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Fröhde #Filip Sahan #Roman Vach #Mattoni NBL #BK Lions Jindřichov Hradec