Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košičanky túžia zlomiť kliatbu Steel arény

Košice ovládol v závere minulého roka basketbalový ošiaľ. Good Angels ponúkli 7855 divákom v súboji proti najlepšiemu klubovému tímu v Európe Jekaterinburgu nádherný zážitok a na ďalší euroligový duel proti Bourges zaplnili Steel arénu (8597 divákov).

15.01.2014 13:00
Good Angels Košice, Bourges Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Obom súbojom proti špičkovým družstvám chýbalo z pohľadu desaťnásobného slovenského majstra jediné – víťazný koniec.

Ďalšiu príležitosť odkliať Steel arénu majú zverenky Maroša Kováčika už o 18.00 v súboji proti tureckému tímu Kayseri Kaski spor. Miernym favoritom je domáci tím. Neočakáva sa, že návšteva sa priblíži číslam z predošlých dvoch súbojov, no napriek tomu by mohlo do hľadiska prísť päť tisíc divákov.

„Ošiaľ v meste trochu opadol, ale uvidíme, možno ho v stredu opäť rozpútame. V utorok o pol tretej poobede bolo predaných 4600 lístkov. K dispozícii tak ostávalo už len štyristo vstupeniek v dolnom okruhu hľadiska. Horný by sme otvorili len v prípade veľkého záujmu. Ani pred zápasom proti Bourges sme nečakali, že o lístky bude taký obrovský záujem, o to viac nás mrzí, že sme duel nezvládli a nenadviazali na vydarenejší duel proti Jekaterinburgu. Teraz si chceme bilanciu v Steel aréne vylepšiť,“ tvrdí generálny manažér Good Angels Daniel Jendrichovský.

V „hokejovej“ hale sa Košičanky predstavia aj o päť týždňov proti Schiu. Má to však podmienku. Predtým musia vyhrať nad Kayseri a v Györi.

V košickom družstve nastala počas vianočnej prestávky jedna zmena. Dvadsaťdvaročnú Američanku Mathiesovú vystriedala v tíme jej o desať rokov staršia krajanka Jia Perkinsová. „Stálo nás to dosť peňazí, ale mali sme príliš mladé hráčky na obvode, chýbali nám tam skúsenosti a konštantná strelkyňa. Preto sme pristúpili k výmene. Na Perkinsovej zatiaľ vidieť trojmesačnú hernú pauzu, ale na tréningoch potvrdzuje presnú ruku a dúfame, že to prenesie aj do zápasov. V ostatných dňoch robili tréneri všetko, aby pochopila čo najviac z našich herných systémov,“ vysvetľuje Jendrichovský.

Kouč Kováčik má k dispozícii kompletný káder už aj s uzdravenou poľskou rozohrávačkou Zietarovou, ktorá odohrala v euroligovej sezóne len päť minút v Kayseri a odvtedy pre zdravotné problémy pauzovala.

Cesta k víťazstvu nad tureckým tímom by mala viesť spod koša. „Paradoxne, tam je náš súper najsilnejší, no chýba mu širšia lavička. Na pivotky súpera budeme vyvíjať od úvodných minút veľký tlak,“ prezradil Jendrichovský.

Ružomberčanky privítajú silný Kursk

Basketbalistky MBK Ružomberok privítajú o 18.00 v prvom súboji osemfinále Európskeho pohára FIBA najväčšieho favorita na prvenstvo v tejto súťaži Dynamo Kursk. Ruský celok sa spolieha na služby vynikajúcich zahraničných hráčok na čele s Candice Dupreeovou (pôsobila aj v Košiciach), Seimone Augustusovou, Epiphanny Princeovou či Shay Doronovou. „Pokúsime sa hrať so súperom čo najdlhšie vyrovnanú partiu. Budem spokojný, ak nám diváci po zápase zatlieskajú,“ povedal tréner Juraj Suja.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Good Angels Košice #Steel aréna