Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Good Angels zaplnia Steel arénu

Basketbalový ošiaľ v Košiciach pokračuje. Euroligový duel Good Angels proti francúzskemu Bourges (od 18.00) by mal naplniť Steel arénu do posledného miestečka.

18.12.2013 10:02
Košice, Jekaterinburg Foto: ,
Pohľad na Steel arénu pred začiatkom zápasu A skupiny 3. kola basketbalovej Euroligy žžien medzi Good Angels Koššice (SR) - UMMC Jekaterinburg (Rus.).
debata

Pred tromi týždňami prilákali hráčky desaťnásobného majstra Slovenska súbojom proti najlepšiemu tímu Európy Jekaterinburgu úctyhodných 7855 divákov. Po vynikajúcom výkone v prvom polčase (Košičanky ho vyhrali 43:28) síce vysokému favoritovi nakoniec podľahli, ale zabávajúcich sa ľudí si získali na svoju stranu.

Aj vďaka tomu by malo na tretie družstvo uplynulého ročníka Euroligy Bourges prísť až okolo 8700 ľudí, čo je takmer o štyristo viac než je oficiálna kapacita haly. Na basketbalový duel však pridajú stoličky navyše. Oficiálny euroligový rekord sa viaže k finálovému zápasu v roku 2002 v Istanbule, kde si cestu na súboj Valencie s Rivasom našlo 8500 fanúšikov.

„Ukazuje sa, že návrat po šiestich rokoch do Steel arény bol vydarený ťah. Ľuďom sa zápas páčil a na druhý sa ich chystá ešte viac. Dievčatám sa veľmi páčila atmosféra a už sa tešia, že si ju užijú znova,“ prezradil na pondelňajšej tlačovej besede generálny manažér klubu Daniel Jendrichovský a k samotnému duelu dodal: „Pre nás je to veľmi dôležitý duel. Napovie, ako sa bude skupina ďalej vyvíjať. Máme im čo vracať za doterajšie vzájomné súboje, vrátane zápasu o tretie miesto v uplynulej sezóne.“

Košičankám sa proti francúzskemu celku vôbec nedarí. Vyhrali jediný z ôsmich vzájomných duelov v Eurolige. Kouč Maroš Kováčik však neverí, že by ich to mohlo ovplyvniť. „Nedám na históriu a už vôbec na podobné štatistiky. Neverím im. Naše dievčatá si pamätajú akurát ostatný vzájomný duel o tretie miesto na Final Eight a chcú sa zaň revanšovať. Dlhodobé štatistiky nevnímajú,“ vraví ambiciózny tréner.

Najväčšou zbraňou Bourges je francúzska reprezentačná rozohrávačka Celine Dumerc, na svojom poste jedna z najlepších hráčok Európy. „Nebudeme sa na ňu špeciálne zameriavať, zdvojenia by iste dokázala využiť na prospech svojho tímu. Prinútime ju však, aby sa narobila na každú jednu loptu a nenecháme jej vydýchnuť ani v defenzíve. Budeme sa snažiť ju čo najviac ubehať. Bourges má však silný káder a využíva desať kvalitných hráčok, z ktorých vždy zaberie iná,“ vysvetľuje Kováčik.

Zároveň upozorňuje, že fanúšikovia nemôžu očakávať okulahodiaci basketbal s množstvo akcií a vysokým skóre. V zápasoch Bourges obvykle padá málo košov a úspešnosť streľby oboch tímov býva nízka. „Musíme podať koncentrovaný a disciplinovaný výkon. Rozhodnúť môže každá maličkosť. Súper robí veľmi málo chýb,“ dodáva.

Ako vníma tréner doterajšiu nepriaznivú bilanciu Bourges v Eurolige (jedna výhra a tri prehry)? „Prvý zápas doma proti Schiu asi trošku podcenili. V druhom proti Jekaterinburgu hrali dobre a podľahli mu tesne. Potom však prehrali aj v Kaiseri a triumfovali len nad outsiderom z Györu. Napriek tomu nás čaká veľmi náročný duel. Majú širší káder než vlani i trochu vyššiu kvalitu, no zatiaľ im chýba forma. Pochopiteľne, ani naša ešte nie je porovnateľná s vrcholom predošlého ročníka,“ poznamenal Kováčik, ktorý bude mať s výnimkou zranenej Zietarovej k dispozícii kompletný káder.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Good Angels Košice #Steel aréna #Bourges