Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kouč volejbalistov oznámil, s kým chce postúpiť na MS

Nový tréner slovenskej volejbalovej reprezentácie mužov Flavio Gulinelli oznámil širšiu 13-člennú nomináciu na blížiaci sa kvalifikačný turnaj o postup na majstrovstvá sveta, ktorý sa od 3. do 5. januára uskutoční v Poprade.

14.12.2013 14:50
Flavio Gulinelli Foto:
Flavio Gulinelli.
debata

Reprezentanti majú zraz večer 20. decembra v Poprade, kde budú s krátkou prestávkou na Vianoce až do začiatku turnaja.

V príprave na dôležité podujatie sa Slováci stretnú 28. a 29. decembra v Poprade v dvoch prípravných zápasoch s Českom. Slováci na MS zatiaľ nikdy neštartovali a o to je ich motivácia väčšia. Ich súpermi budú v M-skupine pravidelní účastníci Svetovej ligy Fíni, ďalej Ukrajinci a Gréci. Priamo na MS 2014 do Talianska postúpi víťaz skupiny a najlepší druhý z piatich kvalifikačných skupín. V nominácii oproti septembrovým majstrovstvám Európy chýbajú Michal Masný, Róbert Hupka a pre zranenie členka aj Matej Paták. Zranenie vyradilo z hry aj Petra Michaloviča.

Talian Gulinelli by chcel aj so svojim novým asistentom Marekom Kardošom nadviazať na úspechy svojho krajana z rokov 2008 – 2011 Emanueleho Zaniniho. Svetoznámy kouč sa môže so Slovákmi dostať k veľmi zaujímavým historickým míľnikom. Ako prvý môže Slovensko dostať na záverečný turnaj MS a v lete bude ako prvý tréner viesť Slovensko v prestížnej Svetovej lige, kde čaká Slovákov premiéra.

Gulinelli si však dáva postupné ciele a tým prvým je kvalifikácia o postup na MS v Poprade. „Čaká nás mimoriadne dôležitý turnaj. Cítime, že máme šancu postúpiť na majstrovstvá sveta, ale nebude to jednoduché. Fíni disponujú kvalitným kádrom a majú skúsenosti zo Svetovej ligy, väčšina kádra Ukrajiny hrá v ruskej superlige za Charkov, takže ich poznám a poznám aj grécky tím ešte z pôsobenia v Iraklise Solún. Verím, že budeme úspešní,“ povedal Gulinelli pred dôležitým turnajom v Poprade. Vstupenky si môžu fanúšikovia zakúpiť v predpredaji v sieti ticketportal.

Širšia 13-členná nominácia:

Nahrávači: Branislav Skladaný (Nantes-Rezé/Fr.), Juraj Zaťko (AZS Varšava/Poľ.)
Smečiari: Lukáš Diviš (Lokomotiv Novosibirsk/Rus.), František Ogurčák (Vibo Valentia/Tal.), Štefan Chrtiansky ml. (Nantes-Rezé/FRA), Martin Sopko st. (Galatasaray Istanbul/Tur.)
Blokári: Emanuel Kohút (Cuneo/Tal.), Tomáš Kmeť (Berlín/Nem.), Jozef Piovarči (Radom/Poľ.)
Univerzáli: Milan Bencz (Miláno/Tal.), Martin Nemec (Tomis Konstanca/Rum.)
Libero: Roman Ondrušek (Cambrai/Fr.), Matej Kubš (VK Prievidza)

debata chyba
Viac na túto tému: #nominácia #volejbal #kvalifikácia MS 2014 #gulinelli