Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tony Parker sa dočkal na siedmy pokus

Reprezentácii len málokedy povedal nie, aj preto sa najlepší európsky basketbalista súčasnej NBA Tony Parker za vzorný prístup k povinnostiam dočkal zlatej odmeny

23.09.2013 11:51
Tony Parker Foto: ,
Tony Parker (vpravo) so zlatou medailou.
debata

Na svojom siedmom kontinentálnom šampionáte vybojoval pre Francúzsko prvé zlato. Rodáka z belgických Brúgg, ktorý vyrastal v krajine „galského kohúta“, síce v nedeľňajšom ľubľanskom finále na ME v Slovinsku proti Litovčanom (80:66) zastúpili spoluhráči, ale trojnásobný šampión NBA v drese San Antonio Spurs získal ocenenie pre najužitočnejšieho hráča turnaja. Zakončil ho ako jeho najlepší strelec priemerom 19 bodov na jeden duel.

„Je ťažké opísať, čo cítim. Bola to neuveriteľná cesta za titulom, na ktorej by som nič nemenil,“ priznal na webe šampionátu 31-ročný stredný rozohrávač, jeden z najrýchlejších mužov súčasných paluboviek. „Premohla ma únava, cítil som ju už vo štvrťfinále aj semifinále. Pred finále mi však tréner povedal: ‚Ver spoluhráčom. Stačí, ak dáš desať bodov a víťazstvo je naše. Mal pravdu,‘“ poznamenal Parker, ktorý 12 finálovými bodmi splnil koučovu požiadavku. Premenil síce iba 6 zo 17 striel, ale v drese francúzskeho výberu sa činili ďalší hráči z NBA – 17 bodmi Nicolas Batum, o dva menej dal Boris Diaw.

Syn Afroameričana a holandskej modelky Parker má v zbierke aj striebro z Litvy spred dvoch rokov a bronz zo Srbska a Čiernej Hory 2005. Nevysoký tvorca hry (188 cm) reprezentoval Francúzsko na všetkých ME počnúc rokom 2001.

debata chyba
Viac na túto tému: #NBA #ME #Tony Parker