Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Srbskí mladíci vyzvú španielsku elitu

Prehrali tri zápasy z ôsmich a v poslednom z nich, proti Talianom, prišli v záverečnej štvrtine o dvojciferný náskok. Španielski basketbalisti sa doposiaľ na majstrovstvách Európy v Slovinsku trápili viac, než sa očakávalo.

18.09.2013 11:15
Marc Gasol Foto: ,
Španieli sa budú vo štvrťfinále proti Srbsku spoliehať najmä na schopnosti Marca Gasola.
debata

Výsledkom je len štvrtá priečka v nadstavbovej F-skupine. Postup do štvrťfinále im však neušiel, a tak môžu pokazený dojem poľahky napraviť. Stačí, ak vyhrajú do konca šampionátu ešte tri duely. Už v stredu ich v najväčšom šlágri štvrťfinálovej fázy čaká príjemné prekvapenie turnaja Srbsko.

Tím ovenčený majstrovskými titulmi z ostatných dvoch európskych šampionátov, prešpikovaný skúsenými hráčmi z NBA a Euroligy, je napriek všetkému favoritom ostro sledovaného duelu. Proti nemu sa síce postaví mužstvo, ktoré hrá s obrovským srdcom, no v kľúčových dueloch rozhodujú nielen basketbalové schopnosti, ale aj skúsenosti.

„Uvedomujeme si, o čo v najbližšom zápase pôjde. Nechceme, aby sa pre nás turnaj skončil už v stredu. Musíme vyhrať,“ vyhlásil sebavedomo španielsky rozohrávač Sergio Rodriguez.

Srbi majú na šampionáte suverénne najmladšie družstvo (24,2 roku) a až deviati z tucta hráčov sú nováčikovia na vrcholnom seniorskom podujatí. „Všetci tvrdia, že sme mladí a nepripravení na to, aby sme dosiahli na šampionáte veľký výsledok. No sme tím, ktorý výborne pracuje v obrane. Náš kapitán (Nenad Krstič) hrá vynikajúco a všetci okolo neho sa snažíme prispieť k čo najlepšiemu výsledku,“ tvrdí pre oficiálnu stránku podujatia len 19-ročný Vasilje Micič, ktorý získal v lete striebro na MS hráčov do devätnásť rokov.

„Niekedy sa trochu trápime… Dobrá vec na mladom tíme však je, že chlapcov nič netrápi. Pred žiadnym súperom nemajú prehnaný rešpekt a na palubovke nechávajú obrovské množstvo energie,“ dodáva líder Nenad Krstič.

Aj druhé stredajšie štvrťfinále je veľký ťahák pre divákov a sľubuje napínavý duel. Domáci Slovinci si zmerajú sily s ďalším veľkým ašpirantom na celkové prvenstvo Francúzmi. Štvrtkové súboje majú výrazných favoritov. Chorváti, ktorí na turnaji prehrali jediný duel (na úvod so Španielskom), by si mali poradiť s Ukrajinou a Litva by mala zvládnuť duel proti Taliansku.

Program štvrťfinále:
Streda 17.30 Srbsko – Španielsko, 21.00 Slovinsko – Francúzsko, štvrtok 17.45 Chorvátsko – Ukrajina, 21.00 Litva – Taliansko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #me v basketbale #me v Slovinsku #španielski basketbalisti #srbskí basketbalisti