Jágra najskôr vytočili otázky na Hudáčka, následne ho pod tlakom verejnosti z klubu vyhodil: Zvážili sme všetky aspekty

Pravda, SITA | 05.01.2024 13:57, aktualizované: 
Martin Lenďák Foto:
Jaromír Jágr na striedačke Kladna.
Jaromír Jágr sa mal prvýkrát vyjadriť k príchodu slovenského brankára Júliusa Hudáčka do svojho Kladna. Novinárov však k Hudáčkovi, ktorý sa hneď po tréningu ukryl v šatni, nepustil a na otázky reagoval podráždene. O pár hodín neskôr ho z klubu vyhodil.

„Ja som majiteľ klubu, pretože to nikto iný robiť nechce. Obetujem sa, je to charita,“ vravel pre český web iSport Jágr.

Podpisom Hudáčka sa spustila na klub a jeho majiteľa vlna kritiky. Hudáček v lete v rozhovore pre Športweb priznal, že má veľký záujem pokračovať v KHL.

Július Hudáček Čítajte viac KHL je pre mňa priorita. Kým som zdravý, chcem čo najviac zarobiť, vraví Hudáček. Reaguje aj na kritiku voči Slovákom pôsobiacim v Rusku

Z Ruska však žiadna zaujímavá ponuka pre rodáka zo Spišskej Novej Vsi neprišla a tak čakal, až sa ozve klub z niektorej top európskej súťaže.

Napokon sa koncom minulého roka dohodol na pôsobení v Kladne, čo odsúdili hokejoví experti i väčšina fanúšikov.

Jágra však podobné reakcie nezaujímajú. „Myslíš, že mám čas čítať noviny a sociálne siete?“ konštatuje Jágr.

Priame otázky na Hudáčka ho údajne rozladili. „Ja tiež nechodím k tebe domov, aby som sa vypytoval tvojej manželky,“ svojsky odpovedal legendárny český útočník.

Zdá sa, že s Hudáčkom majú problém aj fanúšikovia Kladna. Slovenský brankár ešte za nový klub neodchytal ani minútu, no časť skalných priaznivcov sa chystá na bojkot.

"Od nedeľňajšieho domáceho zápasu s Hradcom nebude na štadióne visieť naša vlajka a naše miesta v kotli zostanú prázdne,“ informovalo skupina fanúšikov s názvom Haldaři podľa webu hokej.cz.

„Nehodláme podporovať človeka, ktorý si po invázii jazdí po ľade s ruskou vlajkou a verejne deklaruje túžbu zarábať v súťaži, ktorá je propagandistickou výkladnou skriňou vojny,“ uvádza sa vo vyhlásení.

Klub z Kladna informoval o dohode s Júliusom Hudáčkom v stredu. Tridsaťpäťročný Spišiak údajne predtým vyhlasoval, že by sa rád vrátil do KHL, teda do súťaže úzko spätej s ruským režimom, ktorý vedie vojnu na Ukrajine.

Stanislav Škorvánek Čítajte viac Nad dvojicou z KHL tréneri ani neuvažujú. Slovenskí brankári v extralige a v Česku žiaria. Kto z nich pôjde na MS?

A to prekáža podporovateľom klubu z Kladna. „Vo štvrtok sme s našimi krokmi a postojmi oboznámili osobne Jardu Jágra a Jirku Burgra,“ informovala skupina fanúšikov.

Niekdajší brankár Sparty Praha či Pardubíc bol v stredu náhradníkom Landona Bowa na ľade Hradca Králové, ktorý sa údajne tiež zaujímal o jeho služby, ale napokon od dohody cúvol práve pre negatívny ohlas verejnosti.

Ten napokon zavážil a Hudáček nebude pôsobiť ani v Kladne.

„Rytíři Kladno oznamujú, že došlo k ukončeniu spolupráce s brankárom Júliusom Hudáčkom. Toto rozhodnutie sme urobili po zvážení všetkých aspektov súvisiacich s jeho angažovaním,“ reaguje klub na svojej oficiálnej stránke.

Ruskí športovci, ktorí podporili vojnu na Ukrajine Fotogaléria - 44 fotiek Všetky fotky
Šport bol vždy výkladnou skriňou Ruska....

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ