Boha, zostávaš v Kanade? Zámorské kamery zachytili rozradostených Slovákov, otázka smerovala na „monštrum“

SITA, Pravda | 21.07.2023 09:28
Honzek Foto:
Samuel Honzek kráča na pódium po tom, čo si ho v drafte vybralo Calgary.
Slovenský hokejový útočník Samuel Honzek patrí medzi najväčšie nádeje klubu Calgary Flames zo zámorskej NHL, čo potvrdila jeho vysoká pozícia na drafte nováčikov.

„Plamene“ si vybrali 18-ročného Trenčana zo 16. pozície a urobili z neho tohtoročnú slovenskú draftovú dvojku. Tony Ferrari z portálu The Hockey News radí Honzeka medzi najlepších hráčov, ktorých má Calgary k dispozícii pre sezónu 2023/2024.

Honzek nazbieral 56 bodov v 43 zápasoch ostatnej sezóny ako druhý najproduktívnejší hráč tímu Vancouver Giants v základnej časti juniorskej WHL.

Dalibor Dvorský Čítajte aj Skvelá správa z NHL. Najvyššie draftovaný Slovák podpísal zmluvu so St. Louis

Podarilo sa mu to napriek tomu, že po zranení z majstrovstiev sveta hokejistov do 20 rokov nehral niekoľko mesiacov. V klubovej histórii nazbierali viac bodov v nováčikovskej sezóne len Fabian Lysell (62) a Gilbert Brulé (60).

"Honzek rozdeľoval expertov. Niektorí milovali jeho ofenzívne zručnosti a prispôsobivosť, iným sa nepáčila jeho občasná nevyrovnanosť výkonov.

Flames zrejme stavili na to, že bude častejšie predvádzať špičkovú hru. Keď hrá svoj najlepší hokej, tak je monštrum," napísal Ferrari o Honzekovi.

Filip Mešár Čítajte aj Na nadávky si v Kanade zvykol. Splní si mladý Slovák svoj sen? V Montreale mi vraveli, aby som sa pripravil na veľkú ligu

Ten podľa odborníka patrí medzi najlepších ľavých krídelníkov, ktorých má Calgary k dispozícii vo svojej organizácii.

Honzek sa objavil aj vo videu o Daliborovi Dvorskom z dielne St. Louis po drafte. Blues si vybrali zvolenského rodáka z 10. miesta, najvyššej tohtoročnej pozície zo všetkých Slovákov. Ich stretnutie v útrobách štadióna v Nashville nájdete v čase 1:45 min:

Samuel Honzek je siedmy hokejista zo Slovenska, ktorého draftovali „plamene“.

V roku 2018 si vybrali útočníkov Miloša Romana (122.) a Martina Pospíšila (105.), rok predtým útočníka Adama Ružičku (109.), v roku 1996 útočníka Ronalda Petrovického (228.), v roku 1992 obrancu Róberta Švehlu (78.) a v roku 1983 útočníka Igora Libu (91.).

Okrem Ružičku a Petrovického si za Calgary zahrali v profilige aj útočníci Marek Hrivík a Róbert Döme.

Slováci dali o sebe vedieť v 1. kole draftu NHL´23 Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Dalibor Dvorský si oblieka dres St. Louis počas...