Slováci pokračujú s novými hráčmi. Prišli však o dôležitého člena tímu

Michal Bakaj | 29.04.2021 16:41
Craig Ramsay Foto: ,
Craig Ramsay počas tréningu v Piešťanoch.
Tri týždne pred štartom majstrovstiev sveta v Lotyšsku vstupujú slovenskí hokejisti do záverečného bloku prípravy.

V sobotu a nedeľu (od 20.15) si zmerajú sily s Rakúskom, ako posledný súper pred odchodom na Pobaltie ich preverí Česko (8. a 9. mája).

Počas týždňa sa v tíme udiali viaceré zmeny. V príprave už nepokračujú Godla, Mucha, Bubela, Chovan, Okuliar, Vitaloš, ako aj zranený Gašpar.

Vo štvrtok sa k mužstvu pripojila deviatka nových hráčov Cehlárik, Hrivík, Krištof, Sukeľ, Tomek, J. Hudáček, Regenda, Roman, Hrehorčák. Duo Rosandič, Gernát doplní piešťanský kemp v pondelok.

„Prišli hráči, ktorí by mali byť platní najmä v ofenzíve a pri presilovkách. Strieľame málo gólov, verím, že s novými posilami to bude lepšie. Stále máme na čom pracovať,“ reagoval tréner Craig Ramsay.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Slafkovský pripomína Jágra. Vedia so súpermi pozametať

Góly a ofenzívna produktivita sa očakávajú najmä od Mareka Hrivíka a Petra Cehlárika. Obaja majú za sebou vydarenú sezónu v Leksande. Hrivík bol s bilanciou 14 gólov, 37 asistencií najproduktívnejším hráčom švédskej ligy, Cehlárik s 20 gólmi najlepším strelcom tímu.

"Líderskú pozíciu som mal už počas sezóny, som pripravený plniť ju aj v národnom tíme. S Petrom sme hrali spolu v útoku takmer celý ročník.

Viem, čo môžem od neho očakávať, on je zase zvyknutý na mňa. Verím, že vzájomná spolupráca bude fungovať aj v prospech reprezentácie," uviedol Hrivík.

Cehlárik naposledy štartoval na MS 2016 ako 20-ročný nováčik. V Lotyšsku bude v inej pozícii. „Nabral som skúsenosti, chcem hrať zodpovednejšie a so sebavedomím. Teším sa na úlohy v národnom tíme, spoločnými silami môžeme dosiahnuť úspech,“ vyjadril sa.

Peter Cehlárik na archívnej snímke v... Foto: SITA, Martin Medňanský
Peter Cehlárik Peter Cehlárik na archívnej snímke v reprezentačnom drese.

Zmena nastala aj v realizačnom tíme. Funkciu trénera brankárov opustil Ján Lašák, ktorý sa ospravedlnil zo súkromných dôvodov a na MS nevycestuje.

Nahradil ho Peter Kosa z Dukly Trenčín. „Janovo rozhodnutie rešpektujeme. Rodina je prvoradá, želáme mu všetko dobré,“ dodal Ramsay.

Nominácia na záverečný blok prípravy

Brankári: J. Hudáček (Spartak Moskva), Tomek (Kuopio), Konrád (Olomouc)
Obrancovia: Kňažko (Turku), Nemec (Nitra), Bučko, Ďaloga (obaja Pardubice), Gachulinec (Detva), Grman (SaiPa), Jánošík (Oskarshamn), Koch (Vítkovice), Gernát (Třinec), Rosandič (Liberec)
Útočníci: Slafkovský (Turku), Buc (Bratislava Capitals), Faško-Rudáš (B. Bystrica), Fominych, Holešinský, Kollár (všetci Nitra), Regenda (Michalovce), M. Sukeľ (Sparta Praha), Hrehorčák, Roman (obaja Třinec), Liška (Čerepovec), Cehlárik, Hrivík (obaja Leksand), Krištof (Oulu)