Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chalani sú kamaráti, ale...Skúsený Cehlárik vysvetlil, prečo by hráčov z KHL na majstrovstvách neuvítal

Hokejová verejnosť stále čaká na rozhodnutie Slovenského zväzu ľadového hokeja, či na májovom svetovom šampionáte v Česku dostanú šancu aj hráči z KHL.

10.04.2024 19:14 , aktualizované: 19:45
Martin Bodák, Peter Cehlárik Foto:
Martin Bodák (vľavo), Peter Cehlárik (vpravo) a Patrik Bačik počas decembrového tréningu pred Kaufland Cupom.
debata (40)

O ich účasti na MS v reprezentačnom drese Slovenska by šéf zväzu Miroslav Šatan mal informovať v najbližších dňoch či hodinách.

Podľa opatrných vyjadrení niektorých súčasných či bývalých hráčov sa zdá, že to dopadne podobne ako pred rokom, kedy sa na majstrovstvách v Lotyšsku nezúčastnili.

Na rovinu povedali, že v tíme by to nerobilo dobrotu a mužstvo by čelilo aj enormnému mediálnemu tlaku.

Viacerí hráči z prevažne ruskej Kontinentálnej hokejovej ligy už majú po sezóne, no na úvodných reprezentačnom Kempe sa neobjavil ani jeden z nich, rovnako ako v Humennom, kde Slovákov čaká prípravný dvojzápas so Švajčiarskom.

Róbert Petrovický Čítajte viac Majstra sveta prvý pohľad na Slafkovského zarazil. Hráči z KHL? Petrovický spomenul veci, proti ktorým sú všetci

Na majstrovstvách by naopak nemal chýbať skúsený útočník Peter Cehlárik zo švédskeho Leksands IF. Ten zdieľa názor, že účasť hráčov z KHL by narobila viac škody ako úžitku.

"Chalani sú kamaráti, ale keby prišli, tím by bol pod tlakom. Vzalo by to pozornosť v sústredení sa v tréningoch, zápasoch a uškodilo by to.

Robo Lantoši to povedal dobre, nemám tomu čo vytknúť," povedal Cehlárik, ktorého slová citoval športový novinár Tomáš Prokop.

logo-ms-v-hokeji-2024-cesko Dávame do pozornosti Všetko o MS v hokeji 2024 na jednom mieste

Cehlárik, ktorý túto sezónu nazbieral vo Švédskej SHL 41 bodov za 20 gólov 21 asistencií v 59 zápasoch, narážal na nedávne vyjadrenia hráča Mladej Boleslavi, ktorý má za sebou vydarenú sezónu.

Aj Lantoši v podcaste Góly z bufetu povedal, že z prítomnosti hráčov z KHL by nebol nadšený pre problémy, ktoré by nasledovali.

"Ak budú v tíme, bude na ostatných vyvíjaný tlak, pretože hrajú s hráčmi z Ruska. Ja osobne tento tlak nechcem podstupovať.

Nie je to nič voči hráčom z KHL, ale tlak médií a ľudí v Česku by bol neúnosný," vyhlásil rodák z Prievidze.

Najlepší tím histórie NHL z európskych hokejistov Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Prečítajte si zaujímavosti o najlepších...
40 debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #KHL #hokej #Peter Cehlárik #MS 2024