Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najväčšie prekvapenie extraligy? Zažívam prelomovú sezónu. Šatan a spol. mu dopriali to, na čo čakal dva roky

Patrí medzi najväčšie prekvapenia extraligy. Jeho výrazné zlepšenie si všimli aj Miroslav Šatan a Craig Ramsay, ktorí mu vo februári dopriali debut v reprezentácii. Prelomovú sezónu by útočník Spišskej Novej Vsi Róbert Džugan (24) rád zakončil veľkým úspechom.

04.04.2024 13:00
SR Hokej Extraliga Štvrťfinále Play Off Zápas... Foto:
Róbert Džugan.
debata

Na Spiši chcú ísť po vlaňajšom historickom bronze aspoň o stupienok vyššie.

V semifinále play off ich však čaká súboj s úradujúcim majstrom. Séria štartuje v piatok na Spiši.

„Košice vnímam ako hokejovú baštu a mimoriadne kvalitný tím. Je medzi nami zdravá rivalita,“ vraví Džugan.

Sú Košice najatraktívnejší súper, akého ste mohli dostať?

Jednoznačne, je to veľké lákadlo pre fanúšikov. Momentálne je to asi najkvalitnejšie mužstvo na Slovensku. Má obrovské skúsenosti. Verím, že u nás bude plný štadión. Počas celej sezóny nás priaznivci hnali a vždy vytvorili výbornú kulisu.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Na Slafkovského som kričal, že je úbožiak. Nechápal som, čím ho doma kŕmia. Slovanské korene zaprel, bude z neho superhviezda

Pravidelne chodia povzbudzovať aj moji kamaráti a rodina. Z Levoče to majú blízko. Určite rozdám aspoň desať lístkov. Robím, čo sa dá, aby sme naplnili štadión. (smiech)

Darí sa vám aj na ľade. Ste najlepším slovenským strelcom v tíme. Čomu pripisujete výrazné zlepšenie v porovnaní s predošlými rokmi?

Už pred štartom ligy som si veril, že táto sezóna bude zlomová. Vravel som si, že to už konečne musí prísť. Prvé tri roky po prechode z juniorky k mužom som nemal jednoduché. Prišiel do toho covid. Prešiel som si aj prvou ligou.

Bratov Lukáčovcov uviedli do Siene slávy košického hokeja
Video

Minulý rok som dostal viac priestoru. Vybojoval som si to výkonmi, no beriem to s pokorou. Snažil som sa na sebe tvrdo pracovať a počúvať rady trénerov. Asi najviac mi pomohla konzistentnosť. Zlepšilo sa mi sebavedomie. Bez toho to v športe nejde.

V Košiciach vám dali šancu v sezóne 2020/2021 ako mladému hráčovi. Po pár zápasoch ste však odišli na Spiš, kde ste pomohli vybojovať návrat do extraligy. Cítili ste vtedy krivdu?

Ťažko povedať. Košice majú každý rok kvalitný tím a dostať sa do zostavy je veľmi náročné. Konkurencia je tam obrovská. Práve to vnímam ako hlavný dôvod, prečo som veľa nehral. Navyše som bol vtedy mladý. Prechod do prvej ligy mi určite pomohol. Za mňa bolo všetko tak, ako má byť.

Prípravu na semifinále vám prerušili veľkonočné sviatky. Potrpíte si na tradície?

U nás je to klasika. Tento rok som toho veľa nepochodil. Potreboval som si trochu oddýchnuť. Čo sa týka oblievačky, bol som iba za mamkou, babkami a frajerkou.

Koľko zarábajú hokejisti na Slovensku? Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
V ktorom slovenskom klube zarábajú hokejisti...

Sviatky som trávil doma s rodinou. Dával som si pozor na to, čo jem. Žiadne klobásky ani nič nezdravé. Pauzu som využil najmä na relax. Prekvapila ma však jedna vec.

Aká?

Zdá sa mi, že pauza bola príliš dlhá. Neviem, kto vymýšľal rozpis zápasov. Atmosféra play off trochu vyprchala. Mohli sme hrať už začiatkom týždňa. Sviatky sme si poriadne neužili a ani sme nehrali. Čo už. Nastavili to tak, musíme sa s tým zmieriť.

Pauzu ste mali dlhšiu aj preto, že ste vo štvrťfinále rýchlo vyradili Banskú Bystricu 4:0 na zápasy. Prekvapil vás jednoznačný priebeh?

Väčšina zápasov bola vyrovnaná. Výsledok 4:0 je pre Banskobystričanov veľmi krutý. Séria sa zlomila v druhom zápase, ktorý sme otočili troma gólmi v závere.

05. Dalibor Dvorský Čítajte viac Slovenský talent žiari v Kanade, výkonmi sa pýta na MS v Česku. Zahrá si so Slafkovským?

V prvom súboji sme mali šťastie v predĺžení. Mohlo to teda pokojne dopadnúť úplne inak. Každý, kto sa rozumie hokeju, videl, že výsledok série nezodpovedal kvalite mužstiev.

Do semifinále postúpili aj Michalovce. Poprad nenaplnil očakávania ako víťaz základnej časti, keď vypadol s Nitrou. Teší vás ako rodáka z Levoče úspešnosť tímov z východu?

Je to super. Pre východ skvelá vizitka. Značí to, že kluby na čele s manažérmi robia dobrú prácu. Sú tu kvalitní hráči. Derby mali veľký náboj. Väčšina hráčov sa navzájom pozná. Škoda, že to Popradu nevyšlo.

Zdalo sa mi, že ho niektoré momenty zlomili. V play off chytil asi najnepríjemnejšieho súpera. Nitra je doma veľmi silná, hrá živelný hokej. Uvidíme, ako jej to pôjde proti Michalovciam.

Proti Košiciam ste v základnej časti odohrali vyrovnané zápasy. Zo šiestich duelov ste vyhrali štyri. Svedčí to o vyrovnanosti oboch kádrov?

Máme veľmi kvalitné mužstvo. Korčuliarsky by sme mohli mať navrch. Navyše hráme výborný systém. Očakávam, že to bude vyrovnaná séria a rozhodovať budú maličkosti.

SR Hokej Extraliga Muži 33. kolo Dohrávka KEX Čítajte viac Vyzdvihol Maďara, Poprad i štadión Slovana. Elitný slovenský brankár reaguje na potenciálny záujem z NHL

Počas sezóny ste zažili debut v reprezentácii. Máte motiváciu navyše, aby ste zabojovali o miesto v nominácii na májové MS v Česku?

Bol som veľmi šťastný, že som si mohol zahrať za reprezentáciu. Veril som, že sa mi to podarí už po juniorských MS. Čakal som o rok či dva dlhšie ako som si predstavoval. No pracoval som na sebe, neuspokojil som sa s mojimi výkonmi. Teší ma, že mi dvojzápas s Nemeckom vyšiel.

Do budúcnosti mám veľkú motiváciu znova sa dostať do reprezentácie, obliecť si slovenský dres je ten najkrajší pocit. Ak by ma nezavolali teraz, urobím všetko pre to, aby mali dôvod sa mi ozvať v ďalšej sezóne.

Nerád by som mal veľké vyhlásenia, aby som niečo nezakríkol. Radšej za seba nechám hovoriť výkony na ľade.

Výnosy klubov hokejovej extraligy v minulom roku Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Údaje pochádzajú z účtovných závierok...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Spišská Nová Ves #Róbert Džugan