Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dostali sme facku, s ničím nie sme spokojní, znie zo Slovana. Hrdina Košíc vraví o veľkej rivalite

Búrlivá atmosféra, šarvátky, hetrik a osem gólov. Úvodné štvrťfinále play off extraligy medzi obhajcom titulu z Košíc a Slovanom Bratislava (6:2) malo atribúty skvelého hokeja. Spočiatku to vyzeralo na zaujímavú zápletku. Šancu Slovana zabojovať o prvé víťazstvo v sérii pochovali hlúpe fauly a nedisciplinovanosť.

18.03.2024 22:57
SR Košice šport hokej TEL 1/4 Slovan KEX Foto:
V úvodnom štvrťfinále medzi Košicami a Slovanom sa na ľade poriadne iskrilo.
debata (1)

Nezvládnutie emócií a skratové konanie predviedol v záverečných minútach útočník „belasých“ Adam Lukošík, ktorý dostal za seknutie súpera trest do konca zápasu.

„V hre 5 na 5 nemám svojim hráčom čo vytknúť. Na našej strane bolo strašne veľa vylúčení a Košice to zvládli. Využili presilové hry, z ktorých dali až tri góly. Niektorí hráči musia viac zabrať, aby bol tím úspešný,“ hodnotí tréner Slovana Peter Oremus.

Košičania si lepší vstup do štvrťfinále ani nemohli priať. Prebudili sa lídri tímu, ktorých výkony v základnej časti zaostali za očakávaniami.

Nájdu stratené sebavedomie?

Hetrik zaznamenal fínsky útočník Joona Jääskeläinen a tri asistencie si pripísal kapitán Michal Chovan.

Bratov Lukáčovcov uviedli do Siene slávy košického hokeja
Video

„Dostal som skvelé prihrávky od spoluhráčov. Mám radosť z toho, že moje góly pomohli tímu k víťazstvu. Bol to dôležitý prvý krok k nášmu cieľu, ktorým je postup. Rivalita so Slovanom je veľká a pre nás je to motivácia navyše,“ vraví Jääskeläinen.

Vysoká prehra môže znamenať pre Slovan pred druhým stretnutím v Steel aréne len dve veci. Buď sa zdravo namotivuje alebo sa bude ťažko spamätávať a hľadať stratené sebavedomie.

„Dostali sme na prebratie facku. Do druhého zápasu musíme nastúpiť absolútne inak nastavení. V kabíne nebol spokojní nikto s ničím. Ak chceme v play off uspieť nemôžeme mať toľko vylúčení,“ konštatuje útočník Slovana Timotej Šille.

SR Hokej TEL 38.kolo Košice Zvolen KEX Čítajte viac Z jednej polovice Čech, z druhej Slovák. Viem, kde je moje miesto, vraví opora Košíc. Slovan? Nič lepšie sme si nemohli priať

Chovan: Nič si nepotrebujem dokazovať

Kľúčom k úspechu boli podľa kapitána „oceliarov“ zvládnuté presilové hry. Práve táto disciplína mala byť silnou zbraňou Slovana, ktorý v závere základnej časti dokázal s vysokou úspešnosťou premieňať početnú výhodu.

„Fanúšikovia urobili výbornú atmosféru. Patrí im vďaka za to, ako nás celý zápas podporovali. Moje body vôbec neriešim, pre mňa má jedinú hodnotu tímový úspech. Ja si už dokazovať nič nepotrebujem,“ mieni Chovan.

SR Hokej Extraliga Muži 33. kolo Dohrávka KEX Čítajte viac Vyzdvihol Maďara, Poprad i štadión Slovana. Elitný slovenský brankár reaguje na potenciálny záujem z NHL

Podľa lídra Košičanov je dôležité, že sa strelecky chytili legionári Jääskeläinen a Brett Pollock.

„Vieme, že sú to výborní hráči. Mali pred tým trochu smolu. Teraz sme výborne zahrali presilové hry a to môže v play off rozhodnúť,“ hodnotí Chovan.

Ceman má pred Slovanom rešpekt

Viaceré sľubné šance Slovana vychytal pozorný košický brankár Dominik Riečický. Na ňom stroskotal aj útočník Samuel Takáč, ktorý sa nedokázal presadiť zo samostatného úniku.

„Nemali sme v zápase extra vyložené šance. Boli tam dva samostatné nájazdy, z ktorých som jeden nepremenil ja. Ak chceme uspieť musíme takéto šance využívať,“ konštatuje Takáč.

slovan, košice Čítajte viac Slovan zostrelil jeho bývalý hráč. Košice dali rivalovi na úvod poriadnu lekciu

Na otázku, čo potrebujú hostia v druhom zápase urobiť inak, aby uspeli reagoval stroho. „Rozoberieme si to v šatni a uvidíte, čo sme zmenili,“ vraví Takáč.

Jasný triumf nepreceňuje tréner Košičanov Dan Ceman. Ten bol spokojný predovšetkým s využívaním presilových hier, na ktorých „oceliari“ počas prestávky výrazne zapracovali.

„Pred Slovanom máme obrovský rešpekt. V posledných mesiacoch patrili k najlepším tímom v lige. Vyšiel nám prvý zápas, z čoho máme radosť, ale pred nami je ešte veľa práce,“ vraví Ceman.

Partnerky hokejistov HC Košice Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Hokejisti HC Košice získali majstrovský titul,...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #HC Košice