Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šialenstvo v Prahe. Obranca po faule vletel hlavou rovno do mantinelu, pomsta spoluhráčov prišla v tuneli

V štvrťfinálovej sérii play off českej extraligy medzi Spartou Prahou a Libercom sa poriadne iskrilo. Vášne, ktoré rozpútal likvidačný zákrok na domáceho obrancu, vyústili až do veľkej bitky medzi oboma tábormi.

16.03.2024 21:49 , aktualizované: 22:20
HC Sparta Praha, Bílí Tygři Liberec Foto:
Bitka medzi oboma striedačkami.
debata

Sparta Praha zatiaľ zvládla obe stretnutia na svojom ľade. Sobotňajší druhý duel proti Libercu (3:2 pp) rozhodol v 14. minúte predĺženia Michal Řepík.

Napísané stretnutie však zatienil zákrok v druhej polovici zápasu, po ktorom zostal nehybne ležať v rohu klziska sparťanský obranca Michal Moravčík.

Ten sa stal obeťou nešetrného zákroku hosťujúceho Oscara Flynna, ktorý doňho narazil tak, že domáci bek vletel hlavou priamo do mantinelu.

Po niekoľkých minútach ho na nosidlách odviezli sanitkou do nemocnice. „Jeho stav je stabilizovaný,“ ubezpečila Sparta vo vyhlásení.

Flynn si asi uvedomil, že zašiel priďaleko. Preto sa sotva sekundu po zákroku naklonil k Moravčíkovi, aby sa mu ospravedlnil, možno sa aj uistil, či jeho súper nie je v bezvedomí.

Následne sa bez protestov odobral na trestnú lavicu. Za napadnutie dostal päť minút a trest do konca zápasu.

Domáci to však nenechali len tak. Keď Flynn zamieril k tunelu, ktorý prepája ľad s kabínami, medzi oboma tábormi vypukla masová šarvátka.

Tá sa skončila trestom pre štvoricu kohútov z oboch tímov, ktorých rozhodcovia taktiež poslali pod sprchy.

Zranený Moravčík počas veľkej bitky stále ležal na ľade v opatere zdravotníkov. Keď opúšťal hraciu plochu, zamával divákom, čo zvyčajne býva dobrým znamením.

Najlepší a najhorší hráči po ZČ extraligy 2023/24 Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Ktorí hokejisti v základnej časti extraligy...
debata chyba
Viac na túto tému: #Sparta Praha #bitka #hokej #česká extraliga #HC Bílí Tygři Liberec #faul