Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najdrahšie lístky sa vypredali, najlacnejšie zostali. Niekde sme urobili chybu, s Košicami sa porovnávať nemôžeme

Cena lístkov, nevydarený marketing, nevýhodné vyžrebovanie? V Spišskej Novej Vsi prevláda po dvoch domácich víťazstvách vo štvrťfinále play off proti Banskej Bystrici sklamanie. Dôvodom je nízka návštevnosť. V klube sa budú zamýšľať nad príčinami, ktoré sa mohli pod slabý divácky záujem podpísať.

21.03.2024 08:40
SR Hokej Extraliga Štvrťfinále Play Off 2.... Foto: ,
Branislav Rapáč (vľavo) a Ivan Ďatelinka v súboji.
debata (1)

Kapitán Spišiakov Branislav Rapáč (30) strelil v úvodnom štvrťfinále otvárací gól a rozjasal domácich fanúšikov.

Tých prišlo na zápas bezmála 2700. Celková kapacita štadióna je 4300 miest. Druhý duel série videlo naživo z tribún 2800 divákov.

„Je to pre nás obrovské sklamanie. Keď príde na štadión v play off tak málo ľudí, musíme si naliať čistého vína a priznať si, že aj my sme niekde spravili chybu,“ vraví Rapáč.

Akú chybu máte na mysli?

Možností je niekoľko. Buď sme to nezvládli marketingovo, alebo z pohľadu cenotvorby. Mrzí nás to. Po rokoch sa hrá v Spišskej Novej Vsi play off extraligy. Vlani to bolo prvýkrát po 20 rokoch. Získali sme historický bronz. V meste bol obrovský ošiaľ.

Odchod Réwaya ma mrzí, Spišská hrá srdcom. Liga potrebuje, aby hral Slovan tak, ako sa patrí
Video

Tento rok sme boli dlho prví v tabuľke. Na domácom ľade sme ťahali dlhú víťaznú sériu. Napokon sme skončili tretí. Máme najviac odchovancov v lige. Ťažko sa dá zo športového hľadiska spraviť viac, aby sme ľudí pozvali na tribúny.

Tréner Košíc Dan Ceman naznačil, že nie je spokojný s vyžrebovaním štvrťfinále, keď vyššie nasadené tímy odohrali prvé domáce zápasy v neatraktívnom termíne (pondelok a utorok). Vnímate to podobne?

Súhlasím s tým, že začiatok týždňa nie je pre ľudí atraktívny termín. Žiaľ , vyšlo to tak, ale nerobil by som z toho žiadnu vedu. My sa ani nechceme a nemôžeme porovnávať s tímami ako sú Košice.

Oni hrajú v play off pravidelne. Majú veľa titulov. U nás v Spišskej je všetko nové a posledné dva roky zažívame historické úspechy. O to väčší by mal byť záujem ľudí. Čakali sme väčšiu odozvu.

SR Hokej TEL 30.kolo Košice Nové Zámky KEX Čítajte viac Provokácie Slovana? Občas sa to zvrhne. Fascinuje ma však jedna vec, vraví tréner Košíc. V autobuse si pustí Pearl Jam

Cena lístkov bola u vás najnižšia zo všetkých tímov vo štvrťfinále. Niektorých fanúšikov však údajne napriek tomu odradila. Vnímate to ako oprávnenú kritiku?

Úplne sa s tým nestotožňujem. Predali sme 95 percent najdrahších lístkov. Najviac zostalo najlacnejších, ktoré stáli 12 eur. Tých sa nepredalo ani 50 percent. Samozrejme, rozmýšľame aj nad zmenou ceny v ďalšej časti play off.

Ťažko sa však reaguje na zmenu vstupného, ak predáte najdrahšie lístky a zostanú vám najlacnejšie. Musíme zistiť, čo urobiť lepšie, aby sme dostali ľudí na tribúny.

Mužstvo si za výkony v predošlej i aktuálnej sezóne zaslúži hrať pred plným hľadiskom. Na druhej strane dávam klobúk dole pred fanklubom, ktorý nás celú sezónu podporuje a za to sme mu vďační.

Vstup do série vám vyšiel. Oba zápasy boli extrémne vyrovnané. Cieľ uspieť v domácom prostredí ste však splnili na sto percent.

Chceli sme naplno využiť výhodu domáceho prostredia, ktorú sme si v základnej časti vybojovali. Vedenie 2:0 v sérii nás teší. Ešte sme sa však nedostali na úroveň, akú sme chceli. Neprepli sme na play off mód výkonnostne ani mentálne. Celkový dojem je teda rozpačitý.

logo-ms-v-hokeji-2024-cesko Dávame do pozornosti Všetko o MS v hokeji 2024 na jednom mieste

V prvom zápase ste strelili úvodný gól štvrťfinálovej série. Počas sezóny vás limitovalo zranenie a strelecky ste sa trápili. Ako sa momentálne cítite?

Posledné dva mesiace výborne. Mám pocit, že hrám svoj najlepší hokej, odkedy som v Spišskej. Stále sa ale môžem zlepšovať. Môj gól padol z presilovej hry, ktoré nám však nevychádzajú tak, ako by sme chceli. Musíme to zjednodušiť. Celý náš systém hry.

Druhý zápas ste vyhrali po nevídanej otočke v závere. Ešte minútu a pol pred koncom ste prehrávali 1:2, napokon ste troma gólmi strhli víťazstvo na svoju stranu. Zažili ste už podobný obrat?

Raz som to zažil, ale bolo to v základnej časti a nie v takom dôležitom zápase v rámci play off. Chcel by som však zložiť poklonu Banskej Bystrici, ktorá k nám prišla s 15 hráčmi a neustále sa bránila, čo ju stálo veľa síl. Verím, že eufória, ktorú sme v závere zažili, priláka ľudí na ďalšie zápasy.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HK Spišská Nová Ves #Branislav Rapáč