Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Provokácie Slovana? Občas sa to zvrhne. Fascinuje ma však jedna vec, vraví tréner Košíc. V autobuse si pustí Pearl Jam

Pred štartom play off mali na svojom ľade hrozivú formu. Pred vlastnými fanúškmi prehrávali hokejisti Košíc jeden zápas za druhým. Po dvoch štvrťfinálových víťazstvách nad Slovanom však domáce trápenie poslali do zabudnutia.

20.03.2024 08:48
SR Hokej TEL 30.kolo Košice Nové Zámky KEX Foto:
Na snímke lavička Košíc, v pozadí tréner Dan Ceman.
debata

Napriek tomu vedenie 2:0 na zápasy Košičania nepreceňujú. Z pohľadu postupových ambícií bude kľúčovým zápas číslo tri, ktorý je na programe v piatok na štadióne Ondreja Nepelu.

Tréner Dan Ceman varuje pred silou Slovana, ktorý mal v závere základnej časti skvelú fazónu.

„Do play off išli v omnoho väčšej pohode ako my. Pred štvrťfinále sme sa snažili nájsť u hráčov stratené sebavedomie. Zdá sa, že sa nám to podarilo,“ vraví kouč obhajcu titulu.

Ako hodnotíte vstup do série?

V prvom zápase sme ukázali silnú emóciu. V zakončení nám všetko vychádzalo. Zo psychickej stránky sme práve takéto jasné víťazstvo potrebovali. V podobnom nasadení sme začali aj duel číslo dva.

Po tom, ako sme viedli 3:0, sme sa trochu zbláznili. Adrenalín s hráčmi urobil svoje. Súper sa dostal dvoma gólmi do hry. Vedieme v sérii a to je najpodstatnejšie.

Bratov Lukáčovcov uviedli do Siene slávy košického hokeja
Video

Hráči Slovana často dohrávali súboje za hranicou pravidiel. Išlo o provokáciu?

Keď sa jeden tím dostane do vedenia, podobné veci sa budú stávať. Cieľom je vyslať súperovi signál. Dúfate, že to zostane pod kontrolou, ale občas sa to zvrhne.

Moji hráči urobili skvelú prácu v tom, ako sa postavili jeden za druhého a navzájom sa chránili. Mali sme chladné hlavy. Som hrdý na to, ako si chlapci udržali nervy na uzde.

V prvých dvoch zápasoch rozhodcovia príliš často vylučovali. Súvisí to s prehnanou motiváciou u hráčov alebo boli z vášho pohľadu niektoré verdikty príliš prísne?

O rozhodcoch radšej nepoviem nič kontroverzné. Musíte byť pripravený na čokoľvek. Išlo o dva veľmi intenzívne zápasy, ktoré sa hrali vo vysokom tempe. Nemal som problém s vylúčeniami.

Nela Lopušanová. Čítajte viac Má to ťažké. Po sezóne vymení Lopušanová hokej za iný šport. Ísť za sestrou do USA? Z finančnej stránky to nie je možné

Našou úlohou je pripomínať hráčom, aby nerobili zbytočné fauly. Občas mám pocit, že im to musíme vravieť dôraznejšie. Presilové hry a oslabenia sú v play off kľúčové. Musíme si na to dávať pozor.

V domácom prostredí sa vám v závere základnej časti nedarilo. V Steel aréne ste prehrali päť zápasov v rade a výkony tímu boli často mizerné. Čo ste pred play off zmenili?

Počas celej sezóny sme sa trápili s premieňaním šancí. Posledných 14 prehier bolo o jeden gól. Strieľali sme v priemere 1 – 2 góly na zápas. Niekedy sme sa vôbec nepresadili.

Čo sa zmenilo, je, že zvládame lepšie presilové hry, strieľame viac gólov. Skvelým príkladom je Joona Jääskeläinen. Strelecky sa prebral a profituje z toho celé mužstvo.

Výborne si rozumejú s Brettom Pollockom. Čo vravíte na ich chémiu?

Hrajú spolu väčšinu sezóny a ide im to skvele. Joona mal v sezóne neuveriteľnú smolu. Trafil asi osemkrát žŕdku, najmä v presilových hrách. Je na ňom vidieť, že sa cíti výborne a užíva si hokej.

logo-ms-v-hokeji-2024-cesko Dávame do pozornosti Všetko o MS v hokeji 2024 na jednom mieste

Pre nás je výraznou oporou. Podobne je na tom aj Brett. Ten bol vyhlásený za najlepšieho hráča v mesiaci február. Ofenzívne mu to ide vynikajúco. Nemám im čo vytknúť.

Čakajú vás zápasy v Bratislave. S akým cieľom do nich pôjdete?

V prvom rade musíme kontrolovať naše emócie. Dôležitý bude tretí zápas. Predpokladám, že bude plný štadión. V súvislosti s tým ma fascinuje jedna vec.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #HC Košice #Dan Ceman