Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi medzi elitu nepatria, Slováci majú viac individuálneho talentu. Legenda Slovana podrobila krajanov kritike

Patrí medzi najlepších kanonierov narodených v Československu. Dlhoročný skaut NHL a legenda hokejového Slovana Václav Nedomanský sa vyjadrila k nedávnemu juniorskému šampionátu vo Švédsku. A kritikou rozhodne nešetril.

10.01.2024 09:58
Václav Nedomanský Foto:
Václav Nedomanský.
debata (35)

Česi síce získali bronzové medaily, ale podľa Nedomanského sa neukázali v takom pozitívnom svetle ako napríklad ich slovenskí rovensíci.

„Slováci predstavili niekoľko individualít so slušnou šancou sa raz skutočne presadiť v NHL a v reprezentácii. Majú ich o dosť viac ako Česi,“ vraví Nedomanský v rozhovore pre web iDnes.

Jediný, kto sa z českého tímu rodákovi z Hodonína pozdával, bol Jiří Kulich.

„Buffalo ho drží na farme, pretože má veľa perspektívnych mladíkov. Bude pre neho ťažké presadiť sa do druhej formácie v NHL. Môže mu to trvať aj roky,“ mieni Nedomanský.

Satan - Radosa Čítajte viac Hlasný kritik Putina i Šatana: Nie som rusofób, ale Slovák s dostatočným IQ. Na vulgárnych úbožiakov reagujem slušne

Čechom však medailu doprial, hoci videl, že kvalitou výrazne zaostávajú za Američanmi i Švédmi.

„Kanade chýbali najväčšie hviezdy. Musíme si priznať, že stále nepatríme medzi elitu, skôr k tímom v druhej vlne,“ priznáva Nedomanský.

K cennému kovu podľa neho pomohlo Čechom najmä šťastie a strelecká forma Kulicha.

„Nestáva sa často, aby zápas rozhodol gól úplnom závere, ako sa to stalo proti Kanade a tiež nie je bežný kolaps, aký predviedli Fíni v súboji o bronz,“ vraví 79-ročný Čech.

Ohlasy na bronzové medaily Čechov na MSJ Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
IIHF: "Česi predviedli pozoruhodný obrat. V...
35 debata chyba
Viac na túto tému: #Václav Nedomanský #MS v hokeji do 20 rokov 2024