Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prehrať so silnejším súperom nie je neúspech. Mužstvo čakajú zmeny, bude ich viac, tvrdí Ramsayho asistent

Najskôr výkon, ktorý nahneval aj po väčšine kľudného Craiga Ramsayho. Odveta priniesla zlepšenie, ale ich hra aj tak mala od ideálu poriadne ďaleko.

28.04.2024 07:28
Ramsay hokej Foto: ,
Craig Ramsay na slovenskej striedačke počas zápasu Slovensko - Česko v Bratislave.
debata (5)

Hokejistom Slovenska nevyšiel dvojzápas proti rivalovi z Česka, po piatkovej prehre v Trenčíne (2:4) padli aj v bratislavskej odvete (1:4). Do konca prípravy pred blížiacimi sa MS v Česku odohrajú ešte dva duely.

Na budúci týždeň pribudnú do mužstva noví hráči vrátane posíl zo zámorskej NHL, čo dáva predpoklad k tomu, že sila tímu vzrastie.

„Pracujeme predovšetkým na tom, aby sme odstránili systémové chyby. Zápasy so silnými súpermi nám pomáhajú k tomu, aby sa nám to podarilo,“ vraví Ramsayho asistent Peter Frühauf.

Ako hodnotíte výkon mužstva v odvete?

Opäť ťažký zápas. Chalanov musíme pochváliť za to, že na rozdiel od prvého zápasu zachytili úvod. Prvá tretina bola vyrovnaná, čo nám dalo nádej, že môžeme byť úspešní. Súper skóroval ako prvý a potom nás dostal pod tlak. Česi hrali svoj typický nátlakový hokej s množstvom kombinácií a to nám robilo problémy.

Veci, ktoré nám išli v prvej tretine, nám v druhej časti hry prestali fungovať. Hostia ukázali, že majú kvalitu i skúsenosti, a v tretej tretine definitívne zlomili zápas vo svoj prospech. My sme bojovali, snažili sa s výsledkom niečo urobiť a to chalanom slúži ku cti.

Stanislav Škorvánek, Patrik Bačík Čítajte viac Odplata nevyšla podľa predstáv. Slovenský pokus o reparát s Čechmi dopadol horšie ako prvý zápas

Bol brankár Stanislav Škorvánek najlepším hráčom slovenského tímu?

Chytal výborne. Vieme, že máme troch kvalitných gólmanov. Stano potvrdil, že je našou oporou.

V čom bol najväčší rozdiel medzi mužstvami?

Je to jednoduché – Česi boli silnejší. V momentoch, keď sa zápas lámal, zapli a bol ich plný ľad. My sme pri súbojoch strácali veľa síl a tie nám potom chýbali.

V ďalších zápasoch sa musíme vrátiť k tomu, čo nás zdobí – aktívna hra pri forčekingu, z ktorej si potom vytvárame šance. Kľúčové momenty zápasov musíme zvládať lepšie.

Beriete dve prehry s federálnym rivalom ako neúspech?

To je silné slovo. Chystáme sa na svetový šampionát a aj v príprave chceme vyhrať každý zápas. Ak sa nám to nepodarí, mrzí nás to, ale za neúspech by som to nepovažoval. Ak by sme to tak brali, na čom postavíme prípravu na budúci týždeň? A týždeň potom?

Po troch výhrach v štyroch zápasoch prišli dve prehry s veľmi kvalitným súperom. Chceli sme vyhrať aj pre fanúšikov, ktorí nás fantasticky podporovali v Trenčíne aj v Bratislave. Sme v procese, snažíme sa naprávať systémové chyby. Dvojzápas so silným mužstvom Česka nám pomôže k tomu, aby sa nám to podarilo.

Slováci viackrát inkasovali po individuálnych chybách. Nie je to znepokojujúci fakt necelé dva týždne pred štartom šampionátu?

Nemalo by sa to stávať, ale treba si uvedomiť, že sme v príprave a situácia sa mení zo dňa na deň. Tímy sa posilňujú, program sa nahusťuje, veľa cestujeme.

Chyby sa stanú, to je normálne, ale podstatnejšie je, ako na ne systémovo zareagujeme. Individuálne zaváhania sa snažíme odstrániť, pracujeme na tom.

Zmení sa obraz hry mužstva, keď do neho pribudnú hráči z NHL?

O tom je predčasné hovoriť. Pracujeme s hráčmi, ktorých máme momentálne k dispozícii. Chalani z NHL majú svoju kvalitu, ale ako to celé s nimi bude vyzerať, uvidíme až na budúci týždeň.

Mužstvo má za sebou tri štvrtiny prípravy. Výkony ktorých hráčov by ste vyzdvihli?

Nechcem o tom takto hovoriť. Nominácia nie je konečná, v tíme budú zmeny a preto by nebolo fér, ak by sme sa rozprávali o jednotlivcoch. Káder tvoríme aj na základe somatotypov hráčov a ak by som niekoho menoval, mohlo byť to byť zmätočné.

Ako to vyzerá s Markom Hrivíkom?

Je v procese uzdravovania. S každým ďalším dňom si pridáva na záťaži, jeho stav podrobne sledujeme a analyzujeme. Uvidíme, kedy ho budeme môcť nasadiť do zápasov.

logo-ms-v-hokeji-2024-cesko Dávame do pozornosti Všetko o MS v hokeji 2024 na jednom mieste

Skončilo sa finále domácej extraligy, končí sa finále v Česku. Už viete, ktorých hráčov povoláte z týchto súťaží?

Ešte na to nebol čas. Máme dva dni oddych, sadneme si k tomu a prehodnotíme naše možnosti.

Pozeráte sa aj na vývoj sérii v zámorskej AHL?

Sledujeme všetkých chalanov, ktorí nám môžu byť k dispozícii.

Koľko zmien v tíme urobíte pred utorkovým zrazom v Žiline?

Presné číslo vám nepoviem, ale bude ich viac, ako na zraze v Bratislave.

lantoši Čítajte viac Žiaril v Česku, hrá najlepší hokej v kariére: Upratal som si v hlave, s Cehlárikom sme na rovnakej vlne

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Slovensko #MS 2024 v hokeji #Ostrava 2024