Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hašek sa pustil do Fica i Matoviča. Vašou vinou slovenskí hokejisti podporujú zabíjanie Ukrajincov

Bývalý hokejový brankár Dominik Hašek znova kritizuje postoj Slovenska ku možnej účasti hráčov z KHL na blížiacich sa majstrovstvách sveta 2024 v Českej republike.

28.03.2024 19:21
Dominik Hašek Foto:
Dominik Hašek.
debata (95)

Bývalý český reprezentant sa pustil do Slovenského zväzu ľadového hokeja pod vedením Miroslava Šatana a taktiež do vlád pod terajším vedením premiéra Roberta Fica i bývalým pod taktovkou Igora Matoviča.

„Začal by som od toho, kde je hlavný problém. Vaši zákonodarcovia, bývalá či súčasná vláda, ktorej dali občania vašej krajiny hlas, povoľujú od počiatku vojnového konfliktu na Ukrajine pracovať v krajine, ktorá vedie imperialistickú vojnu a pácha tam zločiny,“ uviedol Hašek pre denník Šport.

Legenda NHL i svetového hokeja prišla so zaujímavým výpočtom pri príklade deviatich slovenských hráčov hrajúcich v KHL.

Zdeno Chára Čítajte viac Keď tam bude tá obrovská trojka, dajte ma dole! Gretzky sa pri Chárovi cítil ako Bambi

„Je fakt, že slovenskí občania tam vytvárajú prácou hodnoty, ktoré Rusko používa proti Ukrajine a proti našim spojencom vrátane Slovenska. Do teroristického Ruska vaši občania dovážajú pracovnú silu.

Keď dnes pracuje v Rusku deväť slovenských hokejistov hrajúcich v KHL, znamená to, že o deväť viac Rusov môže bojovať a zabíjať na fronte, alebo o deväť viac Rusov robí teroristické zločiny v Európe, alebo o deväť viac Rusov pracuje v továrni na výrobu munície.

O tomto rozhodli svojím postojom vaši poslanci, ktorých ste si zvolili. Preto všetci vaši občania pracujú v Rusku úplne legálne, tak ako im povoľujú zákony,“ pokračoval Hašek.

Bol by rád, keby sa na šampionáte v Prahe a Ostrave neukázal ani jeden zo spomínanej deviatky Slovákov v KHL.

Šimon Nemec Čítajte viac Budúci hviezdni obrancovia NHL, v top 7 je aj Slovák. Ako opísali schopnosti Šimona Nemca?

„Ak by ste chceli hľadať vinníka z Putinovej imperialistickej vojny, tak to nie sú vaši občania (napríklad hokejisti), ktorí tam pracujú legálne podľa zákonov vašej krajiny. V prvom rade treba viniť tých, ktorí takto nastavili zákony, čo sú vaši poslanci a vláda.

Momentálne chcete, aby Slovenský zväz ľadového hokeja rozhodol o tom, na čo má asi vaša spoločnosť, predpokladám, názor päťdesiat na päťdesiat.

Keby som mal hovoriť za seba, tak by som hráčov z KHL na majstrovstvách sveta nechcel, lebo ich práca v Rusku je podpora ruskej vojny a preto umiera viac Ukrajincov. Život kladiem nad akúkoľvek hru alebo úspechy v športe."

Juraj Slafkovský Čítajte viac Na Slafkovského som kričal, že je úbožiak. Nechápal som, čím ho doma kŕmia. Slovanské korene zaprel, bude z neho superhviezda

Hašek si nebral servítku ani pri hodnotení situácie v rodnom Česku. Skôr naopak…

„Na záver by som rád zdôraznil, že to isté platí aj o Českej republike. Naši zákonodarcovia sa touto podporou vojny (vytváraním hodnôt v zemi nepriateľa a dovozom pracovnej sily) doteraz tiež vôbec nezaoberali.

Čo sa týka Českého zväzu ľadového hokeja, ten rozhodol, že hokejisti pôsobiaci v Rusku, hrať za reprezentáciu nemôžu. Vzhľadom na danú situáciu to považujem za správne,“ uzavrel.

Z chlapca je mladý muž. Pikošky o J. Slafkovskom Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
Koncom týždňa ho čaká životný prestup. Z...

© Autorské práva vyhradené

95 debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Šatan #SZĽH #Dominik Hašek #MS 2024 v hokeji