Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Opäť bez gólu. Slovenky sa na MS trápia v ofenzíve, prehrali aj druhý zápas

Slovenské hokejové reprezentantky neuspeli ani v druhom stretnutí A-skupiny I. divízie MS a podľahli Holandsku 0:3.

21.08.2023 14:28
hokej slovensko ženy Foto:
Hokejistky Slovenska na tréningu na MS 2023 v Číne.
debata

Slovenky neskórovali už 120 minút a výrazne si skomplikovali šance na postup do elitnej kategórie, do ktorej postúpia dve najlepšie družstvá.

Slovenky čaká ďalší zápas v stredu od 7.00 proti Nórsku.

A-skupina I. divízie MS hokejistiek

SLOVENSKO – Holandsko 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Góly: 24. de Jongová (Barbierová), 27. Wielengová (Hamersová, Van Nesová), 49. Van Nesová (Huismanová, Hamersová). Rozhodovali: Kehtonenová (Fín.), Vichoreková (USA) – Dinantová (Belg.), Oksanenová (Fín.), vylúčení: 5:6, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 2670 divákov
SR: Rišianová – Šulíková, Drábeková, Sternová, Košecká, Leskovjanská, Bednáriková, Vysokajová – Hlinková, Kúbeková, Korenková – L. Halušková, Tóthová, Rumanová – Ištocyová, Kapičáková, Dobiašová – Nemčeková, Blichová, R. Halušková

Arto Sieppi, hlavný tréner SR: "Bol to veľmi náročný zápas. Mali sme málo času na regeneráciu po ťažkom a vyrovnanom súboji s Číňankami. Chýbala nám väčšia energia, ale nemôžeme sa na to vyhovárať. Holanďanky boli silné v osobných súbojoch v rohoch klziska. Vyprodukovali síce menej streleckých pokusov ako my, boli však efektívnejšie a využili svoje šance. Naše hráčky mali viackrát blízko ku gólu, trafili sme žŕdku.

Dlho sme hrali bez brankárky, zvýšili sme aktivitu v tretej tretine, ale neprinieslo to obrat. Turnaj je stále na začiatku. Prvé dva zápasy nám nevyšli, teraz sa musíme pobiť o deväť bodov v nasledujúcich troch dueloch."

ďalší výsledok
Dánsko – Rakúsko 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

ďalší program SR:
streda 23. augusta, 7.00: Nórsko – SR
štvrtok 24. augusta, 10.30: SR – Dánsko
sobota 26. augusta, 7.00: SR – Rakúsko

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #MS #hokej #ženy