Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Ak by ste prišli aj s hráčmi z KHL, iné by sa o Slovákoch nepísalo. Už vidím ten titulok, vraví lotyšský novinár

Ak by Slovensko pricestovalo do Rigy aj s hráčmi z KHL, bola by to pre vás – domácich novinárov – téma?

Jednoznačne. V súvislosti so slovenským hokejom by sa o ničom inom viac nehovorilo. Dokážem si pokojne predstaviť aj náhľadový titulok: Lotyšsko dnes bude hrať proti Slovensku a hráčom z KHL.

Myslíte si, že hráčov z ruskej ligy by na štadiónoch vypískali?

Myslím, že áno. Uvedomujem si však, že to nie sú také veľké mená, aby ich lotyšské publikum ľahko spoznalo na ľade a vedelo, ktorý tím v tejto sezóne reprezentovali.

IIHF nedávno rozhodla, že Rusko nepôjde na šampionát 2024 do Česka. Viete si predstaviť iné rozhodnutie?

Rokovalo sa o tom, že Rada IIHF by mohla predložiť túto záležitosť pred kongres IIHF a tam by Rusko mohlo nazbierať dostatok hlasov mimo Európy na návrat na scénu. Som teda šťastný, že Rada IIHF to odložila, som však zmätený z jej formulácie vo vyhlásení. „Kvôli obavám o bezpečnosť“ – o koho bezpečnosti tu hovorí Rada IIHF?

Maxim Galiničev Čítajte viac Ďalší smútok pre Ukrajinu. Ruskí okupanti zabili nádejného olympijského boxera

Podľa svetových médií prišla Jelena Ostapenková, skvelá lotyšská tenistka, o financie len preto, že na okruhu WTA čelí aj ruským hráčkam. Je to v poriadku?

Ide o pomerne starú záležitosť, keďže štátne financovanie bolo Ostapenkovej i ďalším dotknutým športovcom obnovené. Naše ministerstvo školstva podporilo toto rozhodnutie a priznalo, že to bola chyba. Oceňujem úvahy o nátlaku na WTA vo veci ruských športovcov, ale nebol to najlepší spôsob, ako to spraviť. Navyše sa to naozaj zle odkomunikovalo.

© Autorské práva vyhradené

51 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #slovenskí hokejisti #MS 2023 v hokeji #Roland Elinš