Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Úspešná generálka na vrchol sezóny. Slováci ovládli Turnaj Vlada Dzurillu

Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov prešla bez zaváhania Turnajom Vlada Dzurillu v Piešťanoch a po troch trojbodových víťazstvách suverénne ovládla tradičné mládežnícke podujatie.

08.02.2020 17:08 , aktualizované: 19:20
SR Hokej 18 Turnaj Dzurilla TNX Foto: ,
Slovenskí hokejisti do 18 rokov triumfovali na Turnaji Vlada Dzurillu.
debata

Zverenci Ivana Feneša po triumfoch nad rovesníkmi z Nemecka a Bieloruska nezakopli ani proti Švajčiarom, ktorých zdolali v sobotu 3:1 po góloch Šimona Nemca, Michala Jasenca a Jakuba Šimka.

Mladí Slováci začali úspešnú púť turnajom vo štvrtok tesným víťazstvom nad Nemcami 2:1, ktoré zaradili gólmi Roman Faith so Samuelom Kňažkom.

V piatok sa do polovice stretnutia trápili s Bielorusmi, s ktorými prehrávali 0:1, no troma presnými zásahmi v rozpätí necelých piatich minútach zlomili odpor súpera. Postupne sa presadili Juraj Slafkovský, Samuel Kňažko, Gabriel Olejník a štvrtý gól pridal v úvode tretej tretiny opäť Slafkovský.

V záverečnom dueli na turnaji bol až do 43. minúty stav stretnutia so Švajčiarmi vyrovnaný, ale Jasenec so Šimkom nasmerovali Slovákov za tretím víťazstvom.

Slovenská „osemnástka“ absolvovala v Piešťanoch poslednú turnajovú previerku pred aprílovým vrcholom sezóny v podobe majstrovstiev sveta A-skupiny I. divízie, ktoré sa uskutočnia v Spišskej Novej Vsi.

Mužstvo vedené trénerom Fenešom sa pokúsi v konkurencii Dánska, Francúzska, Japonska, Kazachstanu a Nórska o návrat medzi svetovú elitu.

Slovensko 18 – Švajčiarsko 18 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Góly: 23. Nemec (Mastič, Šimko), 43. Jasenec, (Petráš, Ragan), 53. Šimko (Mastič, Olejník) – 42. Lindemann (Näf)

SR: Boľo – Kňažko, Fatul, Stacha, Zubák, Petrovický, Nemec, Broch, Ketner – Kolenič, Kašlík, Krajč – Rehák, Faith, Slafkovský – Olejník, Šimko, Mastič – Ragan, Petráš, Jasenec

Ivan Feneš, tréner SR: „Chlapcov musím pochváliť. Stále sme pracovali s veľkou skupinou hráčov a všetci sú adepti na účasť vo finálnej nominácii na majstrovstvá sveta. Už veľakrát som povedal, a teraz budem hovoriť aj za svojich trénerských kolegov, že sme sa stretli s vynikajúcou partiou chlapcov, ktorí chcú na sebe pracovať. Chcú byť lepší hokejisti aj ľudia. Počas celej sezóny to potvrdzovali.“

Konečná tabuľka Turnaja Vlada Dzurillu
1. Slovensko 3 3 0 0 0 9:3 9
2. Bielorusko 3 2 0 0 1 10:7 6
3. Švajčiarsko 3 1 0 0 2 6:7 3
4. Nemecko 3 0 0 0 3 1:9 0

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti do 18 rokov #švajčiarski hokejisti do 18 rokov #Turnaj Vlada Dzurillu